НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:32

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Пуснаха под парична гаранция Петър Низамов, обвинен за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда

Пловдив: Пуснаха под парична гаранция Петър Низамов, обвинен за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда

1 Септември 2017 | 18:40 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районен съд – Асеновград измени взетата спрямо обвиняемия Петър Н. мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, а именно мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 (две хиляди) лева. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.
Срещу Петър Н. са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл. 130 ал.1 от НК.
Съдът прие, че съществува обосновано предположение Петър Н. да е извършил и двете престъпления, в които е обвинен, но взе предвид това, че на 6.09.2017 г. изтича максималният 2-месечен срок, в който обвиняемият Петър Н. може да бъде задържан под стража.
Определението подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Окръжен съд – гр. Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 07.09.2017 г. от 16,00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Петър Н., обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Петър Н., обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда

1 Август 2017 | 20:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на Петър Н. против определение на Районен съд – Асеновград, с което е оставено без уважение искането за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.
Съдът прие, че не е разколебано обоснованото предположение Петър Н. да е извършил престъплението, в което е обвинен. На един от записите от протеста в Асеновград на 2.07.2017 г. се вижда как обвиняемият Петър Н. предизвиква тв оператор да го провокира към извършване на хулиганска проява. С оглед характеристичните данни на обвиняемия, съдът намира, че към настоящия момент не е отпаднала реалната опасност той да извърши престъпление.
Срещу Петър Н. са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във вр. с чл. 130 ал.1 от НК.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд ще разгледа жалбите за промяна на мерките за неотклонение на Петър Низамов и двама от задържаните за побоя над спортисти в Асеновград

Пловдив: Окръжният съд ще разгледа жалбите за промяна на мерките за неотклонение на Петър Низамов и двама от задържаните за побоя над спортисти в Асеновград

1 Август 2017 | 08:35 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд ще разгледа жалбите за промяна на мерките за неотклонение на Петър Низамов и двама от задържаните за побоя над спортисти в Асеновград. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Окръжен съд – Пловдив ще разгледа днес, от 16.00 часа, в зала №2 жалбата на Петър Н. против определение на Районен съд – Асеновград, с което е потвърдена първоначално взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срещу Петър Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. От 16.00 часа ще бъдат разгледани и жалбите на Исмет Л. и Костадин М. против определение на Районен съд – Асеновград, с което са оставени без уважение молбите им за изменение на наложените им мерки за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки. Срещу Исмет Л. и Костадин М. са повдигнати обвинения за хулиганство, като деянието е извършено в съучастие.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Обвиненият за нападение над журналисти Петър Низамов и трима от задържаните за побоя над спортисти в Асеновград искат изменение на наложената им мярка “задържане под стража”

Пловдив: Обвиненият за нападение над журналисти Петър Низамов и трима от задържаните за побоя над спортисти в Асеновград искат изменение на наложената им мярка “задържане под стража”

24 Юли 2017 | 11:01 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Днес, 24 юли 2017 г., Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на Петър Н.,на 31 г., за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Петър Н. е привлечен като обвиняем за хулиганство, извършено на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпления по чл. 325 ал. 1 и по чл. 131 ал.1 т. 12 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура-Асеновград смята, че искането на обвиняемия Петър Н. е неоснователно и ще настоява мярката за неотклонение „задържане под стража“ да не бъде изменена.
В Районен съд-Асеновград е внесено същото искане и от Исмет Л., на 34 г., и Костадин М., на 39 г., привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено на 26 юни 2017 г. в гр. Асеновград – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура-Асеновград смята, че искането на обвиняемите Исмет Л. и Костадин М. е неоснователно и ще настоява мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата да не бъде изменена. Днес Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на двамата обвиняеми.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 23 януари 2018 г.
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 2...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.