И четвъртият ден от Откритото първенство на Франция преминава под капризите на атмосферните условия в Париж. 43 минути, след като започнаха 8 от двубоите на откритите кортове днес, заваля дъжд, който наложи преустановяването им. Вчера положението бе сходно, но тогава валеше още от сутринта.

В момента мачове от втори кръг се играят единствено на двата централни, които са закрити: "Филип Шатрие" и "Сюзан Ланглен". На "Шатрие" са местната тениситка Каролин Гарсия срещу бившата шампионка от Australian Open София Кенин. Вторият по големина корт "Сюзан Ланглен" е от тази година с покрив и в момента е приютил срещата между финалиста от 2021-а Стефанос Циципас и германеца Даниел Алтмайер.

Валежите се отразяват пряко върху българското участие днес. От 13:30 часа наше време Григор Димитров трябваше да има 30-минутна тренировка на Корт № 16 преди двубоя си по-късно днес с унгареца Фабиан Марожан. Двамата по програма трябва да излязат на игрището след мачовете на седми корт: Бен Шелтън - Кей Нишикори и Йелена Остапенко - Клара Таусон.

Виктория Томова също е потърпевша. Тя успя да тренира рано - от 11:00 до 11:30 часа, но също ще започне срещата си с китайката Уанг Сию по-късно от предвиденото.