Джон Макенроу, носител на 7 титли от турнири от Големия шлем, който е настоящ спортен коментатор, обяви Григор Димитров за един от фаворитите за спечелване на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

“Очевидно Новак е човекът, който би бил най-големият фаворит, ако е здрав. Ако трябва да избера един тенисист, който потенциално би могъл да се промъкне и съм наистина щастлив, че виждам, че в този късен етап от кариерата си има потенциал да направи нещо, до което никога не се е доближавал, бих избрал Григор Димитров. Той изглежда толкова добре, колкото и първите пет или шест момчета. Бих сметнал, че напълно се промъква, въпреки че е на 12-то или 14-то място в света.

След това очевидните –  Медведев, Синер, Алкарас, Джокович, Руне, Зверев. Циципас е бил на финал няколко пъти (Аустрелиън Оупън 2023 и Ронал Гарос 2021).  След това Бен Шелтън, за когото вярвам, че ще печели мейджъри", заяви Макенроу пред ESPN.

Григор Димитров започна годината с титла на турнира в Бризбън, Австралия, а жребият на Australian Open отреди на най-добрият български тенисист да срещне в първи кръг на основната схема неудобния за него унгарец Мартон Фучович.