Датчанинът Холгер Руне беше много щастлив след успеха си над българина Григор Димитров в осминафинал от турнира на клей от сериите "Мастърс 1000", който се провежда в Монте Карло, Монако.

"Григор има толкова добър сезон, миналият също беше такъв. Усещането да го победя и да взема моя реванш е страхотно. Играх много добре и се радвам, че победих.

Двубоят беше невероятен. Мисля, че изиграх много добър първи сет. Беше толкова дълъг - час и половина. Беше много тежко физически. По-рано през деня имах и победа в след два спечелени сета, така че днес играх пет сета, което е брутално", заяви датчанинът след успеха над Димитров.

В битка за място на полуфинал финалистът от миналата година ще играе с най-добре играят тенисист от старта на сезона - Яник Синер от Италия.

"В момента той определено е фаворит. Аз водя в общия баланс с 2 на 1 победи, но да видим какво ще стане. Само Карлос (Алкарас) го е побеждавал до момента през сезона. Предизвикателството е огромно, особено след този дълъг ден", добави седмият в света относно срещата си с шампиона от Откритото първенство на Австралия.