Григор Димитров проведе 30-минутна тренировка на Корт № 16 с Хуберт Хуркач днес, видя репортер на "Фокус" в Париж. Тя послужи като подготовка за двубоя на първата ни ракета с белгиеца Зузи Бергс в третия кръг на "Ролан Гарос" този следобед.

Българинът и полякът първоначално упражняваха форхенди и бекхенди един към друг. След това размениха полетата и повториха същото действие преди да се насочат към изпълнението на волета и начален удар.

Хуберт Хуркач е потенциален съперник на Григор Димитров в 1/8-финалите. Ако сънародникът ни днес отстрани Зизу Бергс, а полякът стори същото с канадеца Денис Шаповалов, Димитров и Хуркач ще се изправят един срещу друг за 6-и път в съперничеството си, в което хасковлията няма поражение до момента.

Хуркач и Шаповалов са трети по ред на корт "Симон-Матьо". В момента там играят Олга Данилович и Дона Векич, след тях е мачът Маркета Вондроушова - Клои Паке и тогава ще излязат канадецът и полякът.

Григор Димитров също е трети по програма, но на Корт № 14 след срещите Ализе Корне/Фиона Феро - Аранча Рус/Анна Блинкова и Анастасия ПотаповаУанг Сию. Именно на 14-и корт 10-ият в света надделя срещу Александър Ковачевич в първи кръг и над унгареца Фабиан Марожан вчера във втори.