Григор Димитров не скри задоволството си след класирането си за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс“ 1 000 в Маями.

На осминафиналите той отстрани световният №8 Хуберт Хуркач от Полша.

"Много тежка битка срещу труден съперник – започна 12-ия с ранглистата български тенисист. - Хуби е невероятен човек. Бях щастлив, че останах в мача и имах такава добра серия. Той е толкова труден съперник, толкова умел по корта. Физически и двамата се раздадохме днес. Беше приятен мач, в който да участваш".

Българинът коментира и историческото си първо класиране на четвъртфинал в Маями. Това бе последният от турнирите от сериите "Мастърс“ 1 000, в който Димитров не бе стигал досега до такава фаза.

"Честно казано, последният ми липсваше, така че съм доволен, че най-накрая постигнах и това. За първи път на четвъртфинал тук, това ми дава допълнителен тласък“, каза Димитров.

За място на полуфинала българският тенисист ще спори с испанеца Карлос Алкарас, който е в серия от девет поредни победи, след като триумфира в Индиън Уелс по-рано този месец.

"Очаквам с нетърпение мача – заяви Димитров. - Всеки иска да предизвика най-добрите в света. Очевидно е, че той играе невероятен тенис, но и аз го правя. Той е много постоянен. Ако изчистя играта си малко, може да бъде доста интересно. Вълнувам се, защото това са мачовете, които искам да играя".