Любовната ми афера с Бризбейн и този турнир започна преди 12 години. Този трофей означава страшно много за мен. Благодаря ви. Това заяви на церемонията по награждаването след финала на турнира в Бризбейн  Григор Димитров.

Българинът спечели втора титла от турнира в Бризбейн, след като във финала победи водачът в схемата и световен №8 Холгер Руне от Дания със 7:6(5), 6:4.

Първата си титла от състезанието той спечели през 2017 година.  

"Здравейте, хора. Беше отдавна, когато за последно имах такъв трофей. Емоционален съм малко. Благодаря“, бяха първите думи на Гришо, след като получи трофея от легендата на австралийския тенис Патрик Рафтър.

"Трудно е да опиша нещата. Най-напред поздравления за Холгер Руне и екипа му – каза още Димитров. - Страхотен тенисист е. Тренирали сме заедно. Постигнал е много за кратката си кариера. Бъдещето е светло пред него и екипа му. Тепърва идва най-доброто за него“.

След това българският тенисист се обърна и към екипа си.

"Благодаря на екипа ми. Родителите ми бързаха за летището и не успяха да видят този успех. Много благодаря, че правите турнира реалност. Хубаво е, че сега имам няколко дни почивка. Благодаря на всички за подкрепата тук“.