Григор Димитров ще стартира на започващия следващата седмица пети турнир за годината от сериите "Мастърс 1000", който ще се проведе в Рим, Италия.

Българинът ще бъде номер 10 в света от понеделник, но има шанс да влезе в първите осем в жребия за надпреварата в италианската столица, установи проучване на "Фокус" (Молим колегите от други сайтове да цитират източника на новината!). Жребият ще се тегли също в понеделник.

Това може да е от полза на първата ни ракета, защото ще го лиши от възможност да срещне "Топ 8" играч преди фазата на четвъртфиналите.

За мометна е ясно, че Карлос Алкарас, който е номер 3 в света, няма да участва поради контузия.

Това праща Димитров на сигурна 9-а позиция в жребия за момента.

Световният номер 2 Яник Синер напусна контузен турнира в Мадрид, а с оглед факта, че Откритото първенство на Франция "чука на вратата", може да видим и още един от големите да пропусне състезанието е Рим. Същото направи и четвъртия Даниил Медведев от Русия, който се отказа след сет пасив от двубоя си с Иржи Лехечка от Чехия на четвъртфиналите в испанската столица.

При отказ на само един от тези пред Димитров в класацията, то родният състезател би трябвало да влезе сред първите 8 поставени.