Страхотна новина долетя от надпреварата в Рим. Първата ни ракета Григор Димитров ще бъде сред осемте поставени играчи при тегления в утрешния ден жребий за петия турнир за този сезон от сериите "Мастърс 1000".

Той ще се проведе в италианската столица между 8-и и 19-и май. Състезанието е на клей, а победителят ще спечели 1000 точки за световната ранглиста.

Българинът ще бъде номер 10 в света от понеделник, но двама от състезателите преди него в ранглистата се оттеглиха от участие поради контузии. Това са вторият в света Яник Синер и испанецът Карлос Алкарас (3-и в света).

Припомняме, че "Фокус" ви информира вече, че има реална възможност това да се случи, а причината е, че Откритото първенство на Франция наближава и всички ще се опитат да се възстановят напълно за него.

"Фокус" прегледа актуализирания списък с участниците и в него Григор Димитров вече е 8-и (Молим колегите от други сайтове да цитират източника на новината!).

Това може да е от полза на българина, защото ще го лиши от възможност да срещне "Топ 8" играч преди фазата на четвъртфиналите (първите 8 не играят помежду си до четвъртфиналите).

До утрешния ден Димитров може да се изкачи още в схемата, а причината е това, че четвъртият в света Даниил Медведев също има болежки. Припомняме, че той се отказа след сет пасив в двубоя си с Иржи Лехечка от Чехия на четвъртфиналите на турнира в Мадрид, който също бе от тази категория ("Мастърс 1000).

Ето и осемте поставени за основната схема на турнира в Рим за момента:

1. Новак Джокович (Сърбия)

2. Даниил Медведев (Русия)

3. Александър Зверев (Германия)

4. Каспер Рууд (Норвегия)

5. Стефанос Циципас (Гърция)

6. Андрей Рубльов (Русия)

7. Хуберт Хуркач (Полша)

8. Григор Димитров (България)