Григор Димитров изтегли тежък жребий за старта на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Да погледнем при победа в първи кръг кои са потенциалните противници на номер 13 в схемата този сезон.

Ако Димитров запише шести пореден успех за сезона, във втори кръг го очаква някой измежду австриеца Себастиан Офнер и нереализираната надежда на домакините Танаси Кокинакис.

Нов успех и влизане в "Топ 32" ще означава евентуален дуел с поставения под номер 23 - Алехандро Давидович-Фокина от Испания.

Поради факта, че Димитров е поставен под номер 13, това означава среща с някой от "Топ 4" в четвърти кръг. Преглед на схемата показва, че той е в четвъртината на третия в световната ранглиста Даниил Медведев от Русия.

Именно него Димитров победи в супер двубой в Париж, Франция, в края на миналия сезон.

При нов успех и класиране за четвъртфинал ще означава, че българинът може да срещне 8-ия или 9-ия в света в битка за полуфинал. Това са Холгер Руне от Дания, когото Димитров победи на финала в Бризбън, или добрият му приятел Хуберт Хуркач от Полша. Срещу него родният номер 1 има 4 успеха от 4 мача.

Ако стигне до полуфинал, 13-ият в света може да срещне втория Карлос Алкарас от Испания в битка за място на първи финал на Australian Open.

Припомняме, че Димитров вече победи Алкарас. Това се случи в края на миналия сезон - в Шанхай, Китай.