Григор Димитров отново успя да обедини България с феноменалното си представяне на тенис корта. Хасковлията достигна големия финал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями, Флорида. Шампионат, който събира елита в красивата игра.

Българинът се представи блестящо, като отстрани последователно Карлос Алкарас и Александър Зверев - двама от най-добрите играчи на десетилетието. Направи го в рамките на 24 часа. Преди това елиминира и други доказани имена. По-важното обаче е, че влезе в тези сблъсъци с огромно сърце и се раздаде във всяко едно разиграване. Неговите удари от турнира в Маями ще попадат в редица класации и тепърва ще радват феновете на тениса дълго време.

Григор доказа, че когато правиш нещо с любов, то граници няма. Никой не го броеше в предварителните сметки. Бяха го отписали. Нашето момче дори надскочи себе си на моменти с изпълнения, които малцина в света могат да отиграят. При това в ключови разигравания, със значение за крайния изход на мача, а и турнира. 

През годините многократно е бил критикуван, че показва слабости в психиката си... Григор запуши устите на критиците си и доказа зрялост. Спокойно можем да го определим като завършен играч с богат арсенал от умения, които го нареждат до най-изкусните майстори в историята. Да, той загуби финала от Яник Синер - следващата голяма сензация в тениса.

Италианецът обаче имаше далеч по-лесен път преди битката с Димитров и успя да спести сили. И обратното - нашето момче остави сърцето си на корта при всяко излизане, а в края на тази паметна маратонска седмица нямаше как да бъде конкурентен на Синер. За всички българи Григор Димитров е повод за гордост! Той е големият победител в Маями. Емоциите няма да отминат скоро. Благодарим ти, Гришо!