Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс 1000", който се провежда в Индиън Уелс, САЩ след успех над Григор Димитров с 6:4, 6:4.

Грешките в играта на българина изобилстваха и през първия, и във втория сет. За целия мач 13-ият в света направи цели 29 непредизвикани грешки, включително и 5 двойни такива.

Двубоят продължи 1 час и 17 минути.

В първата част двамата взимаха подаванията си до 2:2, след което първата ни ракета допусна пробив след слаб сервис гейм, в който Димитров направи 2 двойки грешки, включително и при решаващата точка.

При 5:3 руснакът, който е поставен под номер 4 в основната схема и финалист в турнира от миналата година, получи нов шанс за пробив, с който да затвори сета в своя полза, но Димитров го спаси.

В крайна сметка Медведев спечели сета на свой сервис с 6:4 след 36 минути игра.

Във втория сет руснакът проби за 2:1, но Димитров веднага върна пробива. Вместо да се възползва от това, най-добрият ни тенисист отново загуби подаването си и до края на мача двамата просто печелеха подаванията си.

Българинът и бившият номер 1 в света са се срещали вече 10 пъти като първата ни ракета е излизал като краен победител в 3 двубоя. Медведев вече е със 7 успеха, реванширайки се за загубата от Димитров през ноември на "Мастърс 1000" в Париж.

В битка за място на полуфинал Медведев ще играе срещу спечелилия измежду 12-ия поставен Тейлър Фриц от САЩ и 7-ия Холгер Руне от Дания.