Григор Димитров стигна до третия си финал в Бризбейн.

Защитаващият титлата си от предишното издание на надпреварата през 2017 година български тенисист, който е поставен под №2 в схемата, отстрани на полуфиналите 55-ия в света австралиец Джордан Томпсън с 6:3, 7:5 и 1 час и 4 минути игра.

Димитров спечели първата част с 6:3 гейма за 43 минути игра. Българинът направи пробив в подаването на 55-ия в света австралиец в шестия гейм за 4:2.

Димитров, който защитава титлата си в турнира от предишното му издание през 2017 година, контролираше играта през по-голямата част от сета.

В 10-ия гейм притиснатият до стената Томпсън успя да стигне до точка за на пробива, но 14-ият в света Димитров се справи, след което измъкна и сета.

Във втория сет първият критичен момент дойде при 3:2 гейма за Томпсън и 40:0 за него при подаване на Димитров. Българинът успя да се върне в гейма до 40 равни. Томпсън стигна и до четвърта възможност за пробив, но Димитров отново изравни, след което успя да си вземе и подаването.

Томпсън стигна до нова възможност за пробив за 5:3 гейма, но Димитров се измъкна.

При 5:4 гейма в своя полза Томпсън поиска медицински таймаут заради проблеми в лявото бедро.

Димитров нанесе удара си в 11-ия гейм, като успя да стигне до три възможности за пробив и реализира третата от тях за да поведе с 6:5, след което затвор и мача при свое подаване.

В мача за титлата Димитров ще играе срещу водача в схемата Холгер Руне от Дания.