Дъжд забавя началото на третия състезателен ден от 128-то издание на "Ролан Гарос". Днес предстои да се изиграят последните двубои от първия кръг при дамите и мъжете. 

На корта ще видим втората в световната ранглиста Арина Сабаленка срещу Ерика Андреева, двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка, която ще премери сили с Надя Подороска, Слоун Стивънс - Юлия Путинцева и бившата № 1 с 3 титли от Големия шлем - Анджелик Кербер. От мъжката схема първата ракета на САЩ Тейлър Фриц среща Федерико Кория, финалистът от последните две години Каспер Рууд се изправя срещу Фелипе Алвеш, Холгер Руне ще играе с Дан Евънс, а във вечерната сесия водачът в световната ранглиста и настоящ носител на трофея Новак Джокович ще има за съперник местния представител Пиер-Юг Ербер. Цялата програма може да видите тук.

В момента тече само един мач. Той е на втория по големина корт - "Сюзан Ланглен". Там четвъртата в света Елена Рибакина взе първия сет с 6:2 срещу белгийката Грийт Минен. От тази година "Сюзан Ланглен" има подвижен покрив, който в момента е спуснат и позволява да се играе на закрито. Другият с тази технология - централният "Филип Шатрие" ще приеме срещата между французойката Ализе Корне и китайката Кинуен Джен след броени минути също под закрит корт.

В неделя и вчера също имаше валежи, ала те бяха краткотрайни и всички двубои успяха да се проведат в рамките на съответния ден, въпреки натоварената програма.