Българският тенисист Григор Димитров не е сред фаворитите на започващия в неделя втори турнир то Големия шлем - Откритото първенство на Франция по тенис ("Ролан Гарос"), видя "Фокус" (Молим конкуренцията да цитира при взимане на новината от нашия сайт!).

От официалната страница на турнира в социалните мрежи начертаха пътя на част от фаворитите.

Преглед на долната част на схемата, където водач е вторият поставен Яник Синер от Италия, показва евентуалния път на шампиона от Откритото първенство на Австралия до титлата в Париж.

Италианецът може да срещне Григор Димитров на четвъртфиналите, но от турнира смятат, че е по-вероятно евентуално в предходния кръг българинът да отпадне от представящия се страхотно този сезон поляк Хуберт Хуркач.

Ето и кои съперници очакват от надпреварата във всеки кръг на Яник Синер: Кристофър Юбенкс (1-и кръг), Борна Чорич (2-и кръг), Камерън Нори (3-и кръг), Николас Джари (4-и кръг), Хуберт Хуркач (четвъртфинал), Карлос Алкарас (полуфинал) и Новак Джокович (финал).

"Фокус" ще има репортер на място на Откритото първенство на Франция. Александър Антонов ще следи всичко най-интересно около надпреварата в Париж!