Григор Димитров се класира за втори кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете за този сезон. Първата ни ракета победи на старта след обрат унгареца Мартон Фучович.

Това беше и шести пореден успех от шест двубоя за него през сезон 2024.

"Мартон (Фучович) е много качествен играч. Той е сред най-силните състезатели физически в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше. Не играх добре в началото, но от гледна точка на физическата кондиция, бяха на много добро ниво и се стремях да остана така до края", започна Димитров интервюто след края на срещата.

Българинът коментира и отношенията си с унгареца, както и физическото неразположение, което получи опонента на родния тенисист в последния сет.

"С Мартон се познаваме отдавна и сме в много добри взаимоотношения. Трудно е да гледаш играч от неговия калибър да изпитва проблеми в такива условия. Точно затова обаче работим по време на предсезонната подготовка - да тестваме телата си и да се подготвим за това, което ни очаква в Австралия. Не желая на никого такива неща, но в спорта това се случва понякога.

Може би от ледената вана, но не и от трибуните. Феновете са невероятни заради това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача на Кокинакис с Офнер. Нямам предпочитания срещу кого от тях ще играя. И в двата случая ще се подготвя много сериозно и ще дам всичко от себе си", добави Димитров по отношение на следващия си съперник в турнира.