Григор Димитров продължава визитата си у нас. Той е в родното Хасково.

"Всеки напоследък играе добре и става все по-трудно, но аз се наслаждавам, във форма съм, приемам победите и загубите добре, продължавам напред", заяви Димитров пред журналистите.

"Тук ми е супер, мама има рожден ден днес. Радвам се, че съм с нея на специалния ден. Много съм щастлив, че съм вкъщи с тях в момента. Тя има много хубав подарък, не искам да го споделям сега. Но на мен тя винаги ми е казвала, че аз съм й най-скъпия й подарък. При нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрекъснато, споделяме, харесва ми да сме заедно, но за съжаление това е трудно", добави българският тенисист.

"Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, искам аз да си направя пътя. Това казвам и на по-младите. Те сами да си направят своя път, да минат през него, да си направят грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, така се пораства не само в тениса, но и в живота. Тенисът е само спорт, и ние в момента живеем, правим, аз живея моята мечта. Но са важни постоянството и вярата, ако искаш нещо, то ще се получи."

"Димитров сподели още, че по време на дългите полети от по 14-15 часа често си мисли в самолета за детството, училището, кортовете в Хасково. Българин съм, от Хасково съм, гордея се с това. Това не ме прави по-различен", заяви Димитров.