Григор Димитров се класира без проблем за полуфиналите на турнира на твърди кортове, който се провежда в Бризбън, Австралия.

Българинът разби австралиеца Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4 след 1 час и 19 минути игра. Това беше първи официален двубой между Димитров и Хиджиката.

В първия сет Димитров пласира страхотни дълбоки ретури, спечели дългите разигравания, а на свой ред актуалният първенец от Откритото първенство на Австралия при двойките (заедно с Джейсън Кублър) - Хиджиката направи много непредизвикани грешки.

Вторият в тазгодишната класация "Спортист на годината на България" осъществи серия от 5 поредни гейма преди опонентът му да вземе първо свое подаване в мача.

След това на свой сервис Димитров затвори сета, спасявайки две възможности за пробив.

Във втората част Димитров започна с пробив, а при 2:0 имаше нов шанс да поведе с 3:0, но Хиджиката се измъкна, а след това двамата печелеха подаванията си до 7-ия гейм. Тогава българинът можеше на три пъти да пробие своя опонент, но не се възползва от това да направи резултата 5:2 и да сервира за срещата.

При 5:3 отново труден гейм имаше представителят на домакините, но в крайна сметка го спечели.

Димитров затвори мача при свое подаване, без да даде точка на Хиджиката.

В битка за място на финал Григор Димитров очаква победителя от двойката между легендарния испанец Рафаел Надал, който се завръща на корта след тежка контузия, и друг австралиец - Джордан Томпсън. Двамата играят по-късно днес.