Григор Димитров продължава да впечатлява света на тениса с невероятната игра, която показва на турнира на твърда настилка в Бризбън, Австралия от сериите ATP 250. По-рано днес 32-годишният българин се класира за полуфинал на надпреварата, след като набързо победи представителя на домакините Ринки Хиджиката.

След края на мача Григор заяви, че се чувства невероятно, когато вижда веещите се български знамена на толкова много негови мачове.

"Има много неща, които минават през главата ти, особено след период на подготовка. Винаги си развълнуван за новия сезон, но аз по-скоро се опитах да бъда концентриран и да не мисля толкова напред. За мен е важно седмица за седмица да мисля как играя. Миналата година завърших силно, но аз не го приемах като край на годината, а мен всяка следваща седмица е важна. Това е така и сега, не мисля напред, а само за настоящия турнир", призна хасковлията.

"Физически съм добре, усещам свободата и спокойствието на корта, заради което мога да изразявам себе си. Навсякъде, където отида подкрепата е изключителна. Виждам българските знамена на всеки континент и това е невероятно", добави той.