Григор Димитров се класира за осминафиналите на един от най-престижните тенис турнири - "Мастърс 1000" в Маями, Флорида, който неколкократно е избиран за най-добро състезание под егидата на ATP.

Българинът буквално размаза своя противник - 56-ия в света Яник Ханфман от Германия в среща от третия кръг.

"Не мисля, че някога съм играл толкова кратък мач. Личеше си, че Яник не се чувства добре и има някакви физически проблеми. Дори при това положение обаче трябваше да остана напълно съсредоточен, тъй като той винаги е опасен опонент. Опитах да го поставя под напрежение още в началото. Успях рано да натрупам преднина и това много ми помогна. Подобни мачове се случват много рядко, може би само няколко пъти годишно, така че няма да мисля много за това. Трябва бързо да оставя този двубой зад себе си и да се подготвя максимално добре за следващия", започна Димитров.

"Днес се чувствах много добре. Имах достатъчно време да се възстановя и това ми даде допълнително предимство. Хубаво е, че мачът беше толкова кратък, особено като се има предвид, че ще играя отново утре. Трябваше да направя това, което трябва, така че играех всяка топка на максимум. Направих необходимото от моя страна", продължи той.

"Опитвам да бъда на корта колкото може повече. Все още е началото на сезона, има още много тенис да се играе. Това е последният турнир на твърди кортове, така че искам да се представя добре и очаквам с нетърпение все следващ мач, който ми предстои", добави още българинът.

В битка за място на четвъртфиналите Димитров ще играе със своя добър приятел и играч от "Топ 10" - Хуберт Хуркач от Полша.

"Хуркач е много силен играч и всеки мач срещу него е труден. Аз обаче очаквам с нетърпение тези мачове, тъй като те са предизвикателства, на които се наслаждавам. От физическа гледна точка се чувствам много добре, така че съм оптимистично настроен", добави 12-ият в света.