Легендарният лекоатлет Джъстин Гатлин се присъедини към световните звезди, поздравили Григор Димитров за спечелената титла в Бръзбън, Австралия.

41-годишният олимпийски и четири пъти световен шампион на 60 м, 100 м и 4 по 100 м с щафетата на САЩ се нареди до Надя Команечи, Беър Грилс, Новак Джокович и Алекс Кореча, които направиха същото.

"Поздравления Григор Димитров! Аз знам, че ти си работил много за това", написа Гатлин в "story", споделено в профила му в Instagram.

Димитров и Гатлин се познават като дори са тренирали заедно. Това се случва през 2019-а година на лекоатлетическата писта на стадион "Луи II" в Монако. Именно снимка от срещата им там сподели американецът в социалните мрежи.

Припомняме, че Димитров пренесе страхотната си игра от края на сезон 2023 в настоящия, побеждавайки бившия номер 1 в света Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката, палачът на Рафаел Надал - Джордън Томпсън, а на финала надделя и над 8-ия в света Холгер Руне, за да триумфира с първа титла от 2017-а година насам и общо 9-а в кариерата му при професионалистите.