Григор Димитров победи световния номер 2 Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 в среща от четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000", който се провежда на твърди кортове в Маями, Флорида.

Двубоят продължи 1 час и 32 минути.

Българинът тотално надигра бившия номер 1 в света и носител на две титли от турнири от Големия шлем.

В първия сет Димитров постигна два пробива. Толкова направи родният състезател и във втория, за да вземе една от най-ценните победи в своята кариера. Във втория сет Майк Тайсън аплодира бурно уникален ретур уинър на Димитров при осъществяването на пробива за 3:1.

В срещите между Димитров и Алкарас балансът вече е 2 успеха за българина срещу 3 за испанеца.

В битка за място на финал българският номер 1 и 12-и в света ще играе с олимпийския шампион Александър Зверев, който надделя над изненадата в турнира Себастиан Марожан от Унгария.

С успеха днес Димитров ще задмине Стефанос Циципас в световната ранглиста и ще бъде поне 11-и при следващото й обновяване.

Срещата Димитров-Алкарас от трибуните изгледаха мегазвездата от близкото минало в бокса Майк Тайсън, баскетболистът Джими Бътлър, който е звезда на Маями Хийт от NBA, легендата на футболния Барселона и настоящ играч на Интер Маями - Серхио Бускетс, както и бившата номер 1 в света в тениса Линдзи Дейвънпорт.