Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите "Мастърс 1000", който се провежда на твърди кортове в Маями, Флорида, след успех над олимпийския шампион Александър Зверев.

С победата Димитров спря серия на германеца от 7 поредни успеха над родния състезател, а освен това си подсигури завръщане в "Топ 10" на световната ранглиста.

"Не, нямаше да допусна топката да мине покрай мен. Той е толкова добър от тази страна, но аз очаквах, че може и от двете страни да я прати. Аз реших, че ще опитам да направя подобно нещо. Това беше битка и от двете страни. След първия сет Саша вдигна нивото на играта си, беше много силен във втория сет, дори в тайбрека той ме поставяше под напрежение. В третия сет сервирах добре и успявах да реализирам моите удари. Мисля, че в края играх с малко повече авторитет и движех топката малко по-добре“, започна Димитров.

"Каквото и да кажа, няма да бъде оправдано. Аз водя моята битка в момента. Цялата работа, която положихме като отбор. Сега съм в различна пътека в моя живот, в моята кариера. Има много неща, които съм свършил, но са зад сцената. Искам да стигна там, където бях, защото няма причина да не го направя. Продължавам да имам вяра в себе си, дори когато съм имал съмнения в себе си, хората около мен ме подкрепяха. Имам великолепни хора около мен, семейството ми ме подкрепя, всички те са мои приятели, това е черешката на топката“, добави още Димитров.