Най-добрият български тенисист, Григор Димитров, говори преди началото на "Мастърс" турнира в Мадрид. 

Хасковлията ще започне срещу победителя от мача между Яник Ханфман от Германия и Якуб Меншик от Чехия.

"Периодът ми е… живея максимално. Не съм гледал никога нещата по този начин. Винаги съм гледал да вървя след целите си, да се боря докрай, може би това ми е едно от най0силните качества през годините. Всеки има моменти, в които не играе добре. Винаги съм казвал: "Никога не се отказвай“. През последната година и месеци нямах никакви очаквания. Очакванията за всеки значат нещо различно“, започна Григор.

"Харесвам работата си, колко усилия трябва да хвърлям всеки ден – във фитнеса, в тениса, фокусирах се и през последните месеци играх солиден тенис. Когато тези неща са на добро ниво, имам шанс срещу всеки. Имах една свобода срещу топ-топ играчите на света. Не само с опит стават нещата, през много неща преминавам – физически, психически. Има моменти, в които няма как да съм на 100%, има умора, има мачове и турнири, които трябва да пропускам, но направих месеци, в които можех да играе тенис, играех тенис, това те кара да се чувстваш по-добре“.

"Влизането обратно в топ 10 е една много добра новина за нас като отбор. Нивото е добре, тялото е добре, има добър резултат. Много време прекарах във фитнеса, но имах и време на корта, което е голям плюс. Колкото и "fit“ да си извън корта, имаш голяма специфика вътре. Най-добрият фитнес е да имаш повече минути на корта“, допълни Димитров.