Григор Димитров призна, че е усетил малко ръжда в себе си преди първия мач за новия сезон. Той победи след обрат бившия № 1 в света Анди Мъри на ATP 250 турнира в Бризбън. В общата статистика българинът вече има 5 успеха от 13 срещи.

"През седмицата се видяхме няколко пъти. Смяхме се, защото играхме преди над 10 години (б.ред. 2013-а). Много е хубаво да видим Бризбън в календара. Започвам в добър стил", започна той.

"Най-доброто нещо е, че успях да бъда здрав. Да имам добро постоянство, особено последните месеци от миналата година. Дадох всичко от себе си. Това не е много лесно. Излизайки на корта, усетих малко ръжда. Продължих да се боря. Да търся ударите си, играта си. Искам да се наслаждавам на това, което ми предстои", продължи 32-годишният ни сънародник.

Носителят на 8 титли говори и за необичайните проблеми със скъсаните кордажи на ракетата по време на двубоя с двукратния олимпийски първенец.

"Имах още 3 оставени ракети. Когато условията са с толкова висока влажност, кордажът е уязвим. Трябва да се справиш с всяко едно препятствие. Надявам се да е само тази седмица".