Григор Димитров бе определен от част от най-добрите тенисисти в света в момента за един от най-опасните играчи що се отнася до сезона на трева.

Трикратният финалист на турнири от Големия шлем Каспер Рууд, който е настоящ номер 7 в света заяви, че първата ни ракета е способен да нанесе големи щети.

"Григор играе много добре през последните 6 месеца. Завърна се в топ 10. Слайсът му е направо страшен. Мисля, че е способен да нанесе големи щети на тревата тази година", бяха точните думи на скандинавеца.

Добрият приятел на Димитров и настоящ номер 8 в света - Хуберт Хуркач от Полша също не спести суперлативи по отношение на предстоящия сезон на трева на българина.

"Мисля, че Григор може да има наистина много много добър сезон на трева", бяха думите на загубилия всичките си пет срещи с Григор Димитров.

Българинът е полуфиналист на "Уимбълдън" от 2014-а година, а точно на трева спечели и една от най-ценните си титли в кариерата - тази от турнира в Куинс клъб през същата 2014-а година. От ложите на състезанието тогава успеха във финала "на живо" гледа и тогавашната му приятелка и легенда в тениса - Мария Шарапова.

Очаква се Димитров да е от фаворитите на "Уимбълдън" като сред водещи букмейкъри бе поставен сред шестимата, които могат да се борят за титлата.

В прикаченото видео може да видите предположенията за силен сезон на голяма част от водещите играчи в Тура.