Григор Димитров се подготвя за участието си на турнира в зала на твърди кортове, който се провежда в Ротердам, Нидерландия, заедно с непобедения през този сезон и шампион от Откритото първенство на Австралия - Яник Синер от Италия.

Двамата направиха тренировка на един от кортовете, а това се вижда от "story"- а в социалните мрежи, качени от страницата "Tennis TV", която е част от Асоциацията на професионалните тенисисти - ATP.

Интересното беше, че зрители бяха изпълнили трибуните, за да видят двамата играчи и бурно ги аплодираха по време на заниманието.

И Димитров, и Синер ще започнат утре участието си в турнира.

Димитров ще играе с италианеца Лоренцо Сонего, а Синер, който е финалист от миналия сезон, ще срещне представителя на домакините Ботик ван де Зандсхулп.

Българинът е полуфиналист от миналата година и финалист от 2018-а когато губи битката за трофея от Роджър Федерер

Именно този турнир отвори пътя на Димитров за големия тенис след като той получи покана от организаторите преди точно 15 години (когато беше едва на 17-ет години). Тогава Димитров побеждава 23-ия в света Томаш Бердих, а след това играе като равен с равен с тогавашния номер 1 в света Рафаел Надал. Вижте подробности за тази среща ТУК.

Синер и Димитров могат да се срещнат едва на финала след като италианецът е водач в схемата и лидер в горната половина, а българинът е 6-и поставен и се намира в долната част.