Първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров, разкри любопитни подробности за родителите си и за себе си в интервю, което даде по време на престоя си в Мадрид за турнира от сериите "Мастърс 1000".

“Майка ми (Мария) знае как да предразполага към себе си всякакви хора - без значение откъде са. Често с нея си говорим за това. Тя винаги ми казва, че основната ѝ цел е да мотивира децата", сподели Димитров, цитиран от "24 часа".

"Опитва да влезе в техния свят и понякога говори повече, но просто иска да те накара да излезеш от зоната си на комфорт и без задръжки да изразиш себе си. Тя винаги иска да разбере човек какъв е отвътре. Това е едно от найважните неща, на които ме е научила."

"Баща ми (Димитър) е напълно различен и това е много странно. Но аз получих най-доброто и от двамата. Мога да се чувствам нормално, когато съм с много хора наоколо - играчи, официални лица и всякакви други. Но също така и да съм в свой свят и да се наслаждавам на моментите, когато се разхождам сам в пустинята. Чувствам се добре и в двете ситуации", разкри Григор Димитров.