Изгряващата звезда на мъжкия тенис Бен Шелтън се изказа ласкаво по адрес на най-добрия български състезател в този спорт - Григор Димитров.

Настоящият номер 16 в света беше помолен да говори по отношение на “история, която да ни накара да се почувстваме добре" през новия сезон.

Младият американец заложи на страхотния старт на Димитров.

“Мисля, че историята на 2024, която да ни накара да се почувстваме добре, ще бъде Григор Димитров. Хубаво е да го видим с първия му трофей от 2017 насам. Надявам се, че ще успее да спечели още няколко през годината“, заяви Шелтън пред канала на Асоциацията на професионалните тенисисти - ATP Tour.

Мнение за сезона дадоха и други играчи като Кристофър Юбенкс, Милош Раонич, Артур Казо и Феликс Оже-Алиасим. Те заложиха на завръщането на Рафаел Надал.

Припомняме, че Григор Димитров стартира сезона с титла в Бризбън, след което стигна трети кръг на Откритото първенство на Австралия, регистрирайки 7 поредни победи.

Българският номер 1 и Бен Шелтън са играли веднъж - на турнира в Монте Карло на клей през миналия сезон. Тогава Димитров печели след победа с 6:1, 3:6, 6:3.

Вижте мнението на американеца за Димитров във видеото, прикрепено към статията.