Григор Димитров бе в добро настроение след класирането си за третия кръг на "Ролан Гарос". Той отстрани унгареца Фабиан Марожан с 6:0, 6:3, 6:4 за час и 36 минути на Корт № 14, където надви и американеца Александър Ковачевич преди 4 дни. Пред "Фокус" в Париж българинът говори за втория период с наставника си Дани Валверду. Освен това той подчерта, че предпочита да играе добре късно в турнирите и кариерата си, а не рано, защото трябва да има градация и развитие за наистина важните моменти.

Когато започнахте втория си период с Дани Валверду, поставихте ли си конкретни цели, тъй като вече се завърна в "Топ 10". Това със сигурност говори отлично за връзката ви.

- "Да, със сигурност с Дани минахме през най-различни периоди, особено през годините, когато играех също добър тенис. Но в момента, мисля че през последната година, когато пак започнахме да работим заедно, имахме друг вид настройка един към друг, според мен, което ми помогна много не само в играта, но и в структурата около нас. Имам предвид кой искаме да бъде в нашия отбор, върху какво трябва да се фокусираме, какво искаме от играта и какво искам аз да променя в себе си. Така че няма една конкретна цел, която да сме казали точно това искаме да направим. Но както и ти го каза, резултатът е там в момента, но това е просто един плюс за нас. Аз винаги съм искал, винаги съм се старал да имам само една цел.

Когато побеждаваш на най-голямата сцена, кое е по-важно за теб - да трупаш увереност с успехите или да оставаш здраво стъпил на земята? Изобщо как се постига този баланс?

- "Не знам, аз лично не ги мисля тези неща, просто играя моята си игра и си тичам моето състезание, това е. За мен, пак го повтарям, няма какво да доказвам на някой нещо, което не съм го правил преди. Винаги съм искал да бъда себе си и да играя играта, която искам и аз да се наслаждавам, което може би е много по-важно от другите неща. Тази увереност идва с всеки един мач и най-хубавото според мен, е когато не играеш най-добре рано, а играеш най-добре по-късно, винаги съм го казвал това нещо. Защото, примерно, може да играеш уникални мачове в началото, но когато идва момент за наистина важните мигове, трябва да си още по-съсредоточен и някой път нещата не се получават. Но при мен, винаги съм казвал, с всеки един мач, просто трябва да градиш не само играта си и сигурността, ами и това как искаш ден след ден, седмица след седмица да се подобряваш. И ако всички тези неща са там, и резултатът идва.