Никога не съм се чувствал по-добре на корта, намирам се на етап от живота ми, в който съм много щастлив от себе си, независимо дали печеля или не. Това коментира Григор Димитров след победата си над австралиеца Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 в мач от втория кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия по тенис.

"Тенисът ми е дал много и съм безкрайно благодарен дори просто да ходя да тренирам. Наслаждавам се и на тренировките, знам, че има само един победител и не може винаги да си ти, но е важно да обичаш това, което правиш", заяви Григор Димитров.

Българският тенисист коментира и мача си срещу Кокинакис.

“Видях, че той имаше затруднения с бедрото – каза Димитров. - Повиши агресията, а аз станах малко пасивен. Условията определено не бяха в моя полза. Съжалявам, че разочаровах зрителите, но единият трябваше да загуби. Трябваше да съм търпелив, защото изпуснах много шансове за пробив.

За моментната си форма, която демонстрира от края на миналата седмица, българският тенисист посочи, че най-важното е постоянството.

“Постоянството е ключът към успехите, а с екипа ми от години се движим в една посока и искаме да се върнем на върха. Трябва да наблягам много на физическата подготовка и лека-полека стигнахме дотук".