Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров коментира най-тежката загуба в своята кариера до момента.

Десетият в световната ранглиста определи историческия полуфинал на Откритото първенство на Австралия през 2017-а година срещу Рафаел Надал като най-болезненото му поражение. Това се случи в интервю пред "The Atletic".

Припомняме, че Димитров загуби в 5 сета за около 5 часа във феноменален двубой, в който първата ни ракета имаше два скрити мачбола при 4:3 и 15:40 в решителната част, но точно тогава Надал демонстрира страхотна психика, за да устои и да вземе нещата в своя полза.

"Отне ми 7 или 8 месеца, докато преодолея загубата от Рафа на полуфиналите на Аустрелиън оупън през 2017-та. Често чувствам как сякаш някакви невидими сили преобърнаха хода на двубоя. Водех с 4:2 гейма в петия (забравил е развитието на мача) и играех невероятен тенис. Не виждах начин как бих могъл да загубя в този ден, но точно това се случи в крайна сметка. A как накрая е съумял да преодолее този тежък момент? "Със силата на психиката. Опитваш се да надграждаш от собствените си преживявания и да си задаваш въпроси. Винаги съм вярвал в това, че трябва да говориш с някого - независимо дали става въпрос за професионалисти, приятели или семейство. Мисля, че това е жизненоважно нещо за нас и инициативата трябва да идва от самия теб. Говоренето не значи абсолютно нищо, ако не направиш първата стъпка. Когато спечелих финалите на ATP в края на годината, вече бях съвсем различен тенисист и човек", сподели Димитров.

Видео с най-доброто от този двубой, който е избран и за един от най-качествените полуфинали в историята на турнира, може да видите в прикачения към статията файл.