Възползвах се от всеки шанс, който получих в този мач. Всеки сервис който имах, атакувах, опитвах да поставям Алкарас в много трудни позиции. Трябваше да продължа да бъда агресивен и да излизам на мрежата. Да не му позволявам да удря топката, защото когато той удари топката както може, нещата стават страшни. Това коментира Григор Димитров след феноменалния си успех над Карлос Алкарас в Маями.

Григор Димитров стигна до първия си полуфинал на тенис турнира от сериите "Мастърс“ 1 000 на твърда настилка в Маями. В мача си за влизане в "Топ 4“ на турнира той изнесе тенис лекция на водача в схемата и №2 в света Карлос Алкарас от Испания са 6:2, 6:4.

"Трябва да играеш по най-добрия начин за да победиш Алкарас – заяви щастливият българин след двубоя. -  Влязох фокусиран в мача, бях наясно какво да правя. Простотата понякога е ключова, но е трудно да успееш да я постигнеш. Успях да разчитам играта повече от предишния път. Наистина много добро ниво от мен и се радвам, че спечелих в два сета“.

Българинът допълни, че сега най-важното е да остане концентриран върху играта си, за да продължи по същия начин и в следващия си мач. Той коментира иш предстоящия полуфинал срещу германеца Александър Зверев.

"Искам да видя какво направих днес, за да се подготвя за следващия мач – посочи Димитров за предстоящия си сблъсък със Зверев. - Това е целта ми в момента. Не искам да мисля прекалено много, не искам да мисля за това, че съм играл толкова пъти срещу Зверев. Просто още един мач. Благодарен съм да бъда тук, на полуфиналите. Никога не съм стигал до този етап тук в Маями, така че се радвам много“.