Бившият ганайски футболист Кристиан Атсу, който играе за турския Хатайспор, не е открит все още след опостушителното земетресение в Южна Турция и Сирия.

Първоначално беше съобщено, че Атсу е изчезнал, заедно със спортния директор Танер Савут. Вицепрезидентът на клуба Мустафа Йозат каза, че Ацу е "изваден от останките с наранявания".

"На клуба беше казано, че той е откаран в болница Дьортиол. Когато разбрахме, ние отидохме, но той не беше там. За съжаление, приемаме, че Танер и Кристиан Атсу не са открити в момента", заяви лекарят на Хатайспорт Гюрбей Кахведжъ пред вестник "Хюриет".

"Моля, не пишете, че е бил спасен, без да сте сигурни. Хората имат семейства. Надеждите, скръбта, болките се увеличават", заяви треньорът на отбора Волкан Демирел.

"Все още няма новини от Ацу и Танер Савут. Не бих ли ги споделил, ако бяха в болницата? Ще ги кажа веднага щом новините дойдат", добави той.

Продължава да нараства броят на загиналите при опустошителните земетресения в Турция. По последни данни, представени от държавния глава на югоизточната ни съседка Реджеп Тайип Ердоган, жертвите вече са 8 574, а пострадалите – 49 133, предава РИА Новости.

"По последни данни 8 574 души са загинали, а 49 133 са ранени“, обяви Ердоган на брифинг.

По думите на държавния глава в засегнатите провинции са се срутили 6444 сгради.