Над 360 000 лв. в подкрепа на пострадалите и на семействата на жертвите в опустошителните земетресения в Турция събра ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. В сряда, 8 февруари 2023 г., Движението разкри специална дарителска сметка. Събраните средства в нея ще бъдат предоставени на турската Дирекция за управление на бедствия и извънредни ситуации - AFAD.

Първото дарение в сметката направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми внесоха по сметката и всички народни представители на Движението в 48-ото НС, кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията.

Има дарения и от по 20 и дори по 5 лева, което означава, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, за да бъдат съпричастни с тежката участ на турския народ в момента, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отговоря за координацията на мащабната дарителска кампания на ДПС в помощ на хората в Турция.

Над 10 тира с вещи и стоки от първа необходимост изпрати вече ДПС в Турция. Всеки областен щаб на Движението в момента е превърнат в пункт за събиране на дарения. За помощите от София ДПС откри склад в Елин Пелин, който е отворен всеки ден от 8 до 17 ч., работи събота и неделя.

Даренията се събират в складовата зона в Хасково в координация с местните ръководители на ДПС по региони. Отговорници за кампанията са зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и областният председател на Движението Хасково - Мехмет Атаман (За контакт: (тел.) +359 88 9200001)

Вещите, от които хората в Турция имат нужда и които трябва да бъдат неизползвани, са зимни дрехи и обувки, особено за деца, ръкавици, шапки, препарати за почистване, санитарни и хигиенни материали, памперси, одеяла, газови печки, външни батерии.

Пострадалите се нуждаят и от храни - варива, консерви, бебешки пюрета.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ТУРСКИЯ НАРОД

Титуляр: ДПС

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF