Четирима пожарникари, един лекар, планински спасители и техните кучета от Разлог помагат на пострадалите от земетресението в Турция

Четирима служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Разлог помагат на пострадалите от земетресението в Турция, предаде репортер на "Фокус"

В понеделник за град Адана, заедно с един от първите лекари доброволци- д-р Стойчев и спасителни кучета, заминаха Любчо Джолев и Благой Максимов.

Д-р Борислав Стойчев един от първите лекари доброволци, заминали да окажат помощ в Турция, съобщиха от Многопрофилна болница за активно лечение "Иван Скендеров".

От вчера на терен, при изключително тежки условия, за спасяване на ранените и пострадалите от опустошителната стихия, работят и колегите им Иван Сковарданов и Муса Мусов. Спасителите се очаква да се приберат от разрушения град на 17 февруари.



От Община Гоце Делчев пък започнаха дарителска кампания за събиране на помощи в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Република Турция. Всеки, който желае да помогне може да го направи до 10 февруари /петък/ 2023 г. включително.

За град Гоце Делчев даренията се събират в сградата на общината, в Домашен социален патронаж. За селата от общината, дарителските пунктове ще бъдат в кметствата на съответното населено място.

От днес бъдат поставени кутии за финансови дарения в учебните заведения в град Разлог и МБАЛ – Разлог. Община Разлог е в постоянна комуникация с БЧК и Турския Червен полумесец. Към настоящия момент от Турския полумесец посочват, че имат нужда от финансова помощ, а след извършване на оценка на дългосрочните нужди, ще предоставят и допълнителна информация.

За момента няма да бъде отварян пункт за материални дарения на територията на град Разлог, поради резерв от нови продукти, събрани при предишни кампании. Община

Разлог има готовност да предостави материална помощ при първа необходимост.