Кюстендил изпрати близо 3 тона помощи за бедстващите в Сирия, предаде репортер на "Фокус“. Организатор на благотворителната инициатива е преводачът Евелина Пенева. В кампанията се включиха съратници, съпричастни към бедстващите хора. Самата инициатива е координирана с посолството на Сирия, където днес бяха транспортирани събраните помощи.

"Събрани са тонове дрехи и обувки за деца и възрастни, одеяла, санитарни материали, трайни храни и лекарства. Имаше и спален чувал. Хората се връщаха да питат: "Нали за Сирия?" Довеждаха дечицата си да направят дарения. Спретнато подредени дрехи и обувки, почистени, изгладени, сгънати грижливо или купени специално за пострадалите! Хора, които отделяха от скромните си доходи; които идваха и се радваха, че могат да направят нещо за пострадалите от земетресението“, сподели Евелина Пенева.

Тя отправи благодарност за отзивчивостта, щедростта и човечността на кюстендилци. "Изпитвам възхищение и гордост от нашия град и от хората в него. Нямаш равен - Кюстендил“, допълни Пенева.

Венцеслав ИЛЧЕВ