В БЧК – Смолян се събират помощи за пострадалите от земетресенията в Турция. Това съобщиха от червенокръстката организация.

Вчера, 6 февруари – БЧК обяви национална кампания за набиране на финансови средства за пострадалите от земетресението в Турция. Във всяка общинска организация на БЧК се поставят касички на публични места и всеки според възможностите си може да се включи в кампанията. Средствата от касичките ще се протоколират и ще бъдат преведени в Националната дарителска сметка на БЧК.

Може също да използвате банкова сметка : IBAN: BG64UNCR76301078660913

От 7 февруари, БЧК обявява кампания за набиране на материални дарения за пострадалите от земетресението в Турция.

До 20.02.2023 към Общинските организации на БЧК в партньорство с Общинските администрации, които имат ресурси за провеждане на тази кампания ще се събират от дарители нови топли детски, дамски и мъжки дрехи, нови обувки – отново детски, дамски и мъжки, ново спално бельо, нови завивки, като всички трябва да бъдат опаковани и с етикети.

За община Смолян те трябва да се занесат на адрес гр. Смолян, бул. "България“ 24А – сградата на стоматологията, входа към ресторант "Милано“

За останалите общини – ще се реши в утрешния ден, на кой адрес ще се събират помощите.

Всичко ще се пакетира в кашони със стандарт на Федерацията на Червения кръст и с транспорт на организацията ще се изпращат в засегнатите територии.