Кметът Иван Алексиев внесе докладна записка до Общински съвет – Поморие с предложение да бъдат дарени 10 000 лв в полза на Република Турция. Средствата ще са в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в южната ни съседка, изправило стотици хиляди хора пред изпитание, съобщиха от местната администрация. 

"Такива трагични събития винаги ни карат да се замислим, че природата е по-силна от нас и че всичко, което сме градили, може да рухне в един миг. Най-лошото обаче са не огромните материални щети, а фактът, че хиляди хора загубиха живота си след това бедствие, хиляди семейства осиротяха… Подобни земни трусове всъщност разтърсват цялото общество из основи и ни припомнят, че трябва да си помагаме и да сме единни. Сумата не е висока, но много хора се обединиха около каузата, а аз вярвам, че когато сме много и малкото е от голямо значение.“, сподели кметът Иван Алексиев.

Предложенито ще бъде гласувано в 16.30 ч. на 13 февруари т.г. (понеделник) на извънредна сесия, която председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов вече свика.