Жителите на Велико Търново и региона са съпричастни с трагедията в Турция. Всички тук са потресени и искат да помогнат. Това заяви за "Фокус“ във връзка с откриването на пункт, в който се събират дрехи, обувки, спално бельо, завивки, пакетирани храни и други за пострадалите от земетресенията в южната ни съседна зам.-кметът на Велико Търново Нейко Генчев, който ръководи дейностите. Минути, след като обектът бе отворен, пристигнаха и първите дарения.

"За с няма никакво значение от къде са хората. Ако си спомняте и с украинските бежанци ние бяхме първите, които реагираха в страната. И сега по подобен начин веднага оборудвахме пункта. Назначихме човек, който да работи в него. Направихме медийни съобщения, след връзка с турското посолство, какво е нужно да се дарява и събира. В последствие ще организираме и транспорт до сборния пункт, където трябва да се доставят тези необходими вещи“, обяснява Генчев.

Той е категоричен, че търновци са хора с големи сърца, макар да не го показват всеки ден.

"Сигурен съм, че много жители ще се отзоват на нашия призив. Съдя за това и по коментарите, и по личните разговорите и по телефонните обаждания, публикациите във Фейсбук. Всички хора, за пореден път, са единни в такъв момент. Така и трябва да бъде!“, категоричен е зам.-кметът.

Луиза ТРАНЧЕВА