НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Окръжната прокуратура повдигна обвинение на шофьора без книжка, който блъсна балетиста от Варненската опера и избяга от мястото на инцидента

Варна: Окръжната прокуратура повдигна обвинение на шофьора без книжка, който блъсна балетиста от Варненската опера и избяга от мястото на инцидента

6 Ноември 2018 | 14:59 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура повдигна обвинение на шофьора без книжка, който блъсна балетиста от Варненската опера и избяга от мястото на инцидента. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. С обвинителен акт на Прокуратурата във Варна на съд е предаден 25-годишният Петър Здр., който като неправоспособен водач на автомобил с висока скорост е причинил смъртта на балетиста от варненската опера 38-годишния Мартин Ч. и избягал от местопроизшествието. Междувременно днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, която взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 25-годишния Петър.
От обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна по тежкия пътен инцидент, завършил с комбинирана черепно-мозъчна травма, довела до смъртта на Мартин, става ясно, че неправоспособният Петър е шофирал преди катастрофата с 114.6 км в час в оживен район по бул. „Приморски“ на 10 септември вечерта, а в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час. Подсъдимият никога не е притежавал шофьорска книжка и за това е бил санкциониран. Управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство и е трябвало да носи очила както за близко, така и за далечно разстояние.
След пътнотранспортното произшествие Петър напуска мястото и се укрива от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си на 10 септември, където е бил адресно регистриран, и е обявен за общодържавно издирване. Една на следващия ден след разговор с адвокат той се явил в ОД на МВР. Междувременно подал заявление за регистрация на друг адрес, на който живеел негов приятел, у когото оставал понякога да нощува. Живеещите там не познават подсъдимия Петър. Съседите от адреса на родителите му го описват като агресивен младеж, който след забележки за вдигане на шум отмъщавал чрез увреждане на автомобилите им, за което е бил заведен на отчет като непълнолетен.
Кокаин и канабис е открила съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на Петър Здр. Наличието на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните му проби доказват вредната употреба на забранените от закона високорискови вещества. В хода на разследването за извършено престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“ от НК подсъдимият се е възползвал от правото си да не дава показания.
Предстои делото срещу 25-годишния Петър Здр. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако вината му бъде призната от съда, наказанието за извършеното престъпление е лишаване от свобода от 3 до 15 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжният съд остави в ареста шофьора без книжка, блъснал балетиста от Варненската опера и избягал от произшествието

Варна: Окръжният съд остави в ареста шофьора без книжка, блъснал балетиста от Варненската опера и избягал от произшествието

1 Ноември 2018 | 12:15 | Агенция "Фокус"
Варна. Днес състав на Варненския окръжен съд остави без уважение молбата на Петър З., обвиняем за причиняване смъртта на балетиста от варненската опера Мартин Ч., срещу определената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Така 25-годишният неправоспособен водач остава в ареста. Разследването срещу него приключи само 50 дни, след като Петър З., управлявайки автомобила си без шофьорска книжка и с превишена скорост, блъсна Мартин Ч., избяга от местопроизшествието и се укри.
Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември тази година на оживен варненски булевард до Морската градина. След задържането на извършителя, причинил смъртта на 38-годишния Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 3, предложения 6 и 7, буква „б“, във връзка с ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.
Въпреки че разследването е приключено и са разпитани 17 свидетели, според Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала възможността Петър З. да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да се укрие. Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвиняемия и не са в негова полза.
Варненският окръжен съд прие аргументите на прокуратурата и със свое определение остави без уважение молбата на 25-годишния Петър З. да излезе от ареста.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжната прокуратура приключи за 50 дни разследването срещу шофьора без книжка, който блъсна балетиста от Варненската опера и избяга от мястото на инцидента

Варна: Окръжната прокуратура приключи за 50 дни разследването срещу шофьора без книжка, който блъсна балетиста от Варненската опера и избяга от мястото на инцидента

31 Октомври 2018 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Варна. 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина 38-годишният балетист от Варненската опера Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването и предяви материалите по делото срещу неправоспособния водач Петър З. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. На 10 септември тази година 25-годишният Петър, управлявайки „БМВ“ без правоспособност и с превишена скорост, блъсна 38-годишния Мартин, след което избяга от местопроизшествието и се укри. Той бе обявен за общодържавно издирване.
След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Преди изтичане на 72-часовия срок на предварителното задържане под стража, прокуратурата внесе искане във Варненския окръжен съд. С определение съдът взе спрямо Петър З. най-тежката мярка за процесуална принуда "Задържане под стража". И до момента обвиняемият е в ареста.
По време на разследването на тежкия пътен инцидент, станал в района на Морската градина на оживен булевард, прокуратурата назначи седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на загиналия Мартин и на обвиняемия, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и комплексна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на разследването бяха разпитани 17 свидетели.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Кокаин и канабис са открити в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедист и избягал от местопроизшествието

Варна: Кокаин и канабис са открити в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедист и избягал от местопроизшествието

17 Септември 2018 | 15:16 | Агенция "Фокус"
Варна. Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър З., който причини смъртта на велосипедист при пътно-транспортно произшествие и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.
Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър З., придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като бе обявен на общодържавно издирване. На нито един от известните му адреси обвиняемият за престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“ от НК, не беше открит тогава.
С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ръководството на МВР проведе среща с контактна група от шествието на велосипедистите

Ръководството на МВР проведе среща с контактна група от шествието на велосипедистите

14 Септември 2018 | 21:21 | Агенция "Фокус"
София. Проблемът с пътнотранспортните произшествия бе една от най-важните цели, която си поставих, когато станах министър. Заедно с ръководството на МВР и експертите в това направление направихме доста неща, включително и проведохме редица срещи по този повод с обществени организации. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев на среща с контактна група от шествието на велосипедистите, съобщиха от пресцентъра на МВР. На нея участваха заместник-министър Красимир Ципов, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и експерти от „Пътна полиция“.
Министър Радев припомни, че в новия Закон за движение по пътищата са предвидени и конкретни текстове за велосипедистите – промяна, която вероятно те очакват. По думите му през последната година са опитали да разделят отговорностите, за да са ясни ангажиментите на отделните институции - министерства, общини. Зам.-министър Ципов представи предлаганите законодателни промени и посочи, че след като тези промени бъдат публикувани за обществено обсъждане, ще има възможности за нови дискусии с всички заинтересовани институции и неправителствени организации.
В рамките на проведения разговор, главен комисар Младен Маринов изтъкна, че не може и не трябва да се забравя, че пренебрегването на правилата е причина за голяма част от инцидентите.
Според актуалните данни за пътнотранспортния травматизъм, изнесени от експертите на „Пътна полиция“, за първите 8 месеца на годината са регистрирани 265 пътнотранспортни произшествия с велосипедисти. 13 са загинали и 261 ранени.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десетки велосипедисти протестират пред Министерски съвет в памет на загиналия велосипедист, блъснат от неправоспособен водач

Десетки велосипедисти протестират пред Министерски съвет в памет на загиналия велосипедист, блъснат от неправоспособен водач

14 Септември 2018 | 18:40 | Агенция "Фокус"
София. Десетки велосипедисти протестират пред Министерски съвет в памет на загиналия велосипедист, който беше блъснат от неправоспособен водач, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестните действия протичат под надслов „Поход за живот“. Движението в района на Министерски съвет не е ограничено.
Агенция Фокус припомня : На 12 септември във Варна се проведе шествие под същия надслов в памет на загиналия велосипедист. В него се включиха стотици жители на града. Събралите се там призоваха началника на Областна дирекция на МВР във Варна да разпореди да се позиционират патрулки на полицията по всички скоростни отсечки в града, докато не се направят велопътеки, шумящи маркировки, кръгови кръстовища и ограничителни огради. Те поискаха и народните представители в парламента да приемат законодателни промени, които да спрат войната по пътищата.
Трагичният инцидент стана на 10 септември на бул.“Приморски“ във Варна. По време на движението си, водач на лек автомобил блъска велосипедист и избяга от местопроизшествието. Вследствие на инцидента пострадалият е настанен в болнично заведение с тежки травми, където по-късно загива. Той е 39-годишенен мъж, известен балетист от държавната опера във Варна.
Ден след инцидента, водачът, причинил катастрофата, се е предал сам в присъствието на адвоката си. Установено е, че шофьорът на лекия автомобил е 25-годишен мъж, без свидетелство за управление на моторно превозно средство. Налагани са му били два акта за шофиране без книжка, като първото му нарушение е от 2010г., а второто - от 2017г. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Наказанието може да получи от 3 до 15 години лишаване от свобода. След задържането му са взети проби за наркотици, очакват се резултати от тях.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжният съд наложи задържане под стража на 25-годишния мъж, който блъсна с автомобила си балетиста от Варненската опера

Варна: Окръжният съд наложи задържане под стража на 25-годишния мъж, който блъсна с автомобила си балетиста от Варненската опера

14 Септември 2018 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Варна. Варненският окръжен съд определи мярка „Задържане под стража“ на 25-годишния Петър З., който като неправоспособен водач е причинил по непредпазливост смъртта на балетиста от Варненската опера Мартин Ч. Това съобщиха от пресцентъра на Съда. Престъплението, за което е обвинен е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до 3 години до 15 години.
Според обвинението, тежкият инцидент е станал на 10 септември тази година около 19,50 часа на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Водачът на автомобил „БМВ“ Петър З. удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Ч. е починал.
Автомобилът е намерен изоставен на бул. „Цар Освободител“. В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия на ОД на МВР 25-годишният водач се е предал на 11 септември в присъствието на адвоката си.
Пред съдебния състав Окръжната прокуратура във Варна посочи, че обвиняемият никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил. Съставяни са му били два акта за управление на МПС като неправоспособен водач – през 2010 г., когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г. Петър З. има и криминални регистрации, през 2008г. като непълнолетен, за повреждане или унищожаване на чуждо движимо или недвижимо имущество и през 2012г. за кражба.
В съдебното заседание днес, прокуратурата уточни, че Петър З. е бил собственик на автомобила, който е управлявал и единствено препречването на пътя му от други две коли го е възпрепятствала да не продължи движението си. След инцидента органите на реда са издирвали водача на всички известни адреси и след като той не е бил открит, е бил обявен за общодържавно издирване. Обвинението представи резултати от дактилоскопска експертиза, в която се посочва, че именно Петър З. е управлявал автомобила по време на произшествието. Назначени са още множество експертизи, включително са взети проби от водача за употреба на наркотици, резултатите от които се очакват.
Пред съда защитата на обвиняемия представи удостоверение за адресна регистрация от 11 септември и поиска по-лека мярка за неотклонение – „парична гаранция“ или „домашен арест“. Пред съда Петър З. каза, че изключително много съжалява за случилото се и поддържа искането на защита си.
Съдебният състав, като разгледа събраните до момента доказателства, прецени че съществува обосновано подозрение, Петър З. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен, което е тежко по смисъла на закона. Отчетено беше и утежняващото обстоятелство, че той е напуснал местопроизшествието и се е укрил. Съдебната инстанция прецени, че при определяне на мярка различна от „задържане под стража“ съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши престъпление. Варненския окръжен съд отчете факта, че Петър З. е бил многократно санкциониран от КАТ, като неправоспособен водач, купил си е автомобил и не е бил възпрян от близките си да не продължи да нарушава закона. Именно поради тези характеристични данни, съдът прецени лицето представлява високата обществена опасност, тъй като няма гаранция, че и в бъдеще няма да продължи да нарушава закона. Поради тези изводи, съдът определи спрямо 25 годишния мъж, най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде гледано на 18 септември.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Задържаха шофьора, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна (ОБЗОР)

Задържаха шофьора, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна (ОБЗОР)

13 Септември 2018 | 05:57 | Агенция "Фокус"
София. Задържаха 25-годишния шофьор, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна. Шофьорът се е предал сам в присъствието на адвоката си ден след инцидента. От МВР съобщиха, че мъжът е задържан за 72 часа, като след изтичането им прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. 25-годишният мъж, който е от Варна, никога не е имал шофьорска книжка. Той е с два акта за шофиране без книжка, като първото му нарушение е от 2010 г., a второто – от 2017 г. След задържането му са взети проби за наркотици, очакват се резултатите от тях. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години затвор. Заместник окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров съобщи по време на брифинг, че явяването на шофьора пред органите на реда е резултат от активните издирвателни дейности след инцидента. По думите му в рамките на един ден след катастрофата са установени и разпитани множество свидетели. Назначени са и множество експертизи и са иззети следи от автомобила.
В памет загиналия велосипедист във Варна се проведе шествие под надслов „Поход за живот“, в което се включиха сттици варненци. Шествието тръгна от сградата на Общината и продължи до Областната администрация. Събралите се призоваха началника на Областната дирекция на МВР във Варна да разпореди да се извадят патрулки на Пътна полиция по всички скоростни отсечки в града, докато не се направят велопътеки и шумящи маркировки, кръгови кръстовища и ограничителни огради. Те поискаха и народните представители в парламента да приемат законодателни промени, които да спрат войната по пътищата.
Агенция „Фокус“ припомня: Трагичният инцидент се случи на 10 септември вечерта на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Шофьорът на лек автомобил „БМВ“, по време на движението си, блъска велосипедист и бяга от местопроизшествието. Вследствие на инцидента пострадалият е настанен в болнично заведение с тежки травми, където по-късно е починал. 39-годишният мъж е известен балетист от държавната опера във Варна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Задържаха шофьора, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна (ОБЗОР)

Задържаха шофьора, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна (ОБЗОР)

12 Септември 2018 | 21:03 | Агенция "Фокус"
Варна. Задържаха 25-годишния шофьор, причинил катастрофата, при която загина 39-годишен велосипедист във Варна. Шофьорът се е предал сам в присъствието на адвоката си ден след инцидента. От МВР съобщиха, че мъжът е задържан за 72 часа, като след изтичането им прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. 25-годишният мъж, който е от Варна, никога не е имал шофьорска книжка. Той е с два акта за шофиране без книжка, като първото му нарушение е от 2010 г., a второто – от 2017 г. След задържането му са взети проби за наркотици, очакват се резултатите от тях. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години затвор. Заместник окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров съобщи по време на брифинг, че явяването на шофьора пред органите на реда е резултат от активните издирвателни дейности след инцидента. По думите му в рамките на един ден след катастрофата са установени и разпитани множество свидетели. Назначени са и множество експертизи и са иззети следи от автомобила.
В памет загиналия велосипедист във Варна се проведе шествие под надслов „Поход за живот“, в което се включиха сттици варненци. Шествието тръгна от сградата на Общината и продължи до Областната администрация. Събралите се призоваха началника на Областната дирекция на МВР във Варна да разпореди да се извадят патрулки на Пътна полиция по всички скоростни отсечки в града, докато не се направят велопътеки и шумящи маркировки, кръгови кръстовища и ограничителни огради. Те поискаха и народните представители в парламента да приемат законодателни промени, които да спрат войната по пътищата.
Агенция „Фокус“ припомня: Трагичният инцидент се случи на 10 септември вечерта на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Шофьорът на лек автомобил „БМВ“, по време на движението си, блъска велосипедист и бяга от местопроизшествието. Вследствие на инцидента пострадалият е настанен в болнично заведение с тежки травми, където по-късно е починал. 39-годишният мъж е известен балетист от държавната опера във Варна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: С аплодисменти в памет на загиналия балетист Мартин Чиканов във Варна шествието „Поход за живот”

Варна: С аплодисменти в памет на загиналия балетист Мартин Чиканов във Варна шествието „Поход за живот”

12 Септември 2018 | 19:47 | Агенция "Фокус"
Варна. С аплодисменти в памет на загиналия балетист Мартин Чиканов във Варна шествието „Поход за живот”, предаде репортер на Радио „Фокус” - Варна. Пред сградата на Областната управа събралото се множество се обедини около позицията, че законодателите в парламента трябва да приемат действащи закони срещу войната по пътищата. Близки и приятели изпратиха по-рано днес в последния му път загиналия велосипедист. Негови колеги и познати са категорични, че ще очакват резултати от разследването. Според приятел и колега на Мартин, младият мъж е бил блъснат от 25-годишния водач на пешеходна пътека докато е бутал велосипеда си. Според него обвинението, което е повдигнала прокуратурата за причиняване на смърт по непредпазливост не е адекватно. Той е категоричен, че шофьорът, който първоначална избяга от местопроизшествието трябва да бъде съден за предумишлено убийство, а евентуалното наказание от 3 до 5 години затвор не е достатъчно. Той определи като недопустимо това, че прокуратурата и полицията са си затваряли очите повече от осем години, в които задържаният за катастрофата е шофирал без книжка, въпреки че са му съставяни два акта за това нарушение, докато накрая на 10 септември е отнел живот. Според него шофьорът е бил с ясно съзнание, че сядайки зад волана нарушава закона.
Диана СТОЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Над 200 души се събраха пред Общината в памет на загиналия велосипедист Мартин Чикалов

Варна: Над 200 души се събраха пред Общината в памет на загиналия велосипедист Мартин Чикалов

12 Септември 2018 | 18:49 | Агенция "Фокус"
Варна. Над 200 души се събраха пред сградата на Община Варна в памет на загиналия велосипедист Мартин Чикалов във Варна, предаде репортер на Радио “Фокус” - Варна. Пред сградата на Общината след 18.00 часа дойдоха близки и приятели на Мартин, негови колеги от Варненската опера и други театри в страната. На място има много представители на колоездачните клубове в града, семейства с малки деца и тийнейджъри с велосипеди. Очаква се множеството да се включи в шествие под мотота “Поход за живот”, което ще се отправи към Областната управа.
Диана СТОЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров: Интензивно се работи по случая със загиналия велосипедист, предстои искане за мярка за неотклонение на шофьора

Зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров: Интензивно се работи по случая със загиналия велосипедист, предстои искане за мярка за неотклонение на шофьора

12 Септември 2018 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Варна. Изключително интензивно се работи по случая със загиналия велосипедист във Варна. Това каза на брифинг заместник окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, предаде репортер на Радио „Фокус" - Варна. Лазаров добави, че в рамките на един ден след катастрофата са разпитани, а след това установени от органите на МВР множество свидетели. Назначени са множество експертизи, изземани са следи от автомобила, тъй като водачът е избягал. Мястото на произшествието е близо до пешеходна пътека, но то ще бъде установено чрез съответни експертизи. „В рамките на периода от фаталния инцидент полицаи, оперативни служби и наблюдаващият прокурор са свършили изключително много работа. Лицето ще бъде задържано за 72 часа, за да бъде представено пред съда с искане за постоянна мярка за неотклонение", заяви Радослав Лазаров. Той допълни, че автомобилът е собственост на водача.
Според директора на Областната дирекция на МВР комисар Даниел Пашов намирането на лицето се е забавило заради това, че то не живее на адреса, на който е регистрирано. След задържането са му са взети проби за наличие на наркотични или упойващи вещества. Все още разследващите чакат излизането на резултатите. Според комисар Пашов мъжът има два акта за управление на МПС без свидетелство за правоспособност. Единият е от 2010 година, а вторият - от 2017 година.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров: 25-годишен неправоспособен водач е причинил катастрофата със загиналия велосипедист

Зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров: 25-годишен неправоспособен водач е причинил катастрофата със загиналия велосипедист

12 Септември 2018 | 12:40 | Агенция "Фокус"
Варна. 25-годишен неправоспособен водач е причинил катастрофата със загиналия велосипедист във Варна. Това каза на брифинг заместник окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Мъжът се е предал сам в присъствието на адвоката си вчера следобед. Според директора на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Даниел Пашов явяването на шофьора пред органите на реда е резултат от активните издирвателни дейности след инцидента.
След изтичането на 72-часовата мярка за неотклонение „задържане под стража“ се очаква в петък сутринта прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение. 25-годишният мъж, който е от Варна, никога не е имал шофьорска книжка. Той е с два акта за шофиране без книжка, като първото му нарушение е от 2010 година. След задържането му са взети проби за наркотици, очакват се резултатите от тях. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години затвор.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Шествие под надслов „Поход за живот“ ще се проведе в града заради загиналия 39-годишен велосипедист

Варна: Шествие под надслов „Поход за живот“ ще се проведе в града заради загиналия 39-годишен велосипедист

12 Септември 2018 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Варна. Шествие под надслов „Поход за живот“ ще се проведе във Варна от 18.00 часа тази вечер заради загиналия 39-годишен велосипедист. Протестът се организира в социалните мрежи, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Шествието ще тръгне от сградата на Общината и ще продължи към Областната администрация.
Загиналият велосипедист е 39-годишният Мартин Чикалов. Той почина на 10 септември в болница, след като беше блъснат от автомобил на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с улица „Македония“. По последна информация шофьорът, причинил катастрофата, все още не е известен. След инцидента, станал около 19.50 часа, мъжът е избягал и е изоставил автомобила. Днес загиналият Мартин Чикалов, който бе балетист във Варненската опера, ще бъде изпратен в последния си път от близки, приятели и колеги.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Задържан е мъжът, който блъсна и уби известен балетист във Варна

Задържан е мъжът, който блъсна и уби известен балетист във Варна

11 Септември 2018 | 21:56 | Агенция "Фокус"
БНР. Полицията е задържала мъжа, който в понеделник блъсна с автомобила си 39-годишен велосипедист до Летния театър във Варна и след това избяга от мястото на произшествието, предаде БНР.
В следствие на инцидента, мъжът е починал в болница. Той е известен балетист от държавната опера във Варна. От източници в МВР "Хоризонт" научи, че извършителят се е предал в полицията с адвокат.
По случая тече досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 39-годишен велосипедист е загинал, след като е блъснат от автомобил

Варна: 39-годишен велосипедист е загинал, след като е блъснат от автомобил

11 Септември 2018 | 09:15 | Агенция "Фокус"
Варна. 39-годишен велосипедист е загинал, след като е блъснат от автомобил във Варна. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. Инцидентът е станал около 19.50 часа снощи на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“. Неустановен към момента водач на лек автомобил „БМВ“, по време на движението си, блъска велосипедист. Вследствие на инцидента 39-годишният мъж е настанен в болнично заведение с тежки травми, където по-късно е починал. По случая има образувано досъдебно производство. Изясняват се причините и обстоятелствата около инцидента.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.