НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината

Бургас: Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината

26 Март 2019 | 10:55 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Към програмата е изготвен план за действие със списък на мерките, към които е представен размерът на очакваното намаление на емисиите и имисиите по години в резултат от изпълнение на приложената мярка, както и очакваното въздействие върху нивото на концентрациите през програмния период. В отговор на запитване от общински съветници зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева заяви, че не може да се съгласи, че данните са противоречиви, защото взима тези данни от Националната система за мониторинг. „Общинският съвет прие мерки, които включват завишен ресурс на чистотата на уличната мрежа. От около 2 седмици тече кампания за почистване на пътищата в града“, уточни зам.-кметът Руска Бояджиева.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Общинският съвет прие да се намали наемът на преместваеми търговски обекти около РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“

Бургас: Общинският съвет прие да се намали наемът на преместваеми търговски обекти около РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“

26 Март 2019 | 10:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общински съвет прие изменение за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. В решението влиза по-нисък наем за преместваеми търговски обекти около РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“. До момента изброените райони попадат документално в най-високата I-ва тарифна зона, заедно с пространства, разположени основно в централна градска част. Предложението на кмета Димитър Николов и Община Бургас е наемите в изброените райони да се приравнят с тези на останалата територия в кварталите, където са разположени. Така цените около РУМ „Велека“, например, трябва да станат като в другите зони на к-с „Изгрев“, а не като в центъра. В цифрово изражение това означава намаляване на месечния наем от 16 до 10 лева на квадратен метър. „Общината ще се раздели с 54 000 лева на година. Решението закъсня, а в тази зала се лъже много. Свободните обекти са само 2. Щом 90 лева са много за бургаския бизнес, то тогава нещата са наистина драматични“, посочи общинският съветник Живко Табаков.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища

Бургас: Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища

26 Март 2019 | 09:44 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Община Бургас подготвя проектно предложение за осигуряване на съвременни социални жилища по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. За реализиране на проекта бе необходимо въвеждане на изменения и допълнения в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища. Целта на промените, които общината предложи е да се даде предимство в настаняването на образовани граждани или студенти, които учат в Бургас, но нямат възможност да закупят собствено жилище, да бъдат настанени в общински жилищен фонд. По този начин ще се създават условия за реализацията и развитието им в Бургас. За тази цел са изработени критерии за настаняване, които дават определен брой точки на кандидатите. Желаещите да бъдат настанени в жилища от този фонд на Община Бургас, ще бъдат оценявани по показателите за образование, заетост и семейно положение, като най- висок брой точки ще се дават по критерий „Образование“.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Ренци. 23 август 2019 г.
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Р...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.