НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Венцислав Спирдонов, Общински съвет – Велико Търново: Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ

Венцислав Спирдонов, Общински съвет – Велико Търново: Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ

22 Март 2019 | 15:32 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ. Това каза в празничното си слово председателят на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Спирдонов посочи, че 22 март е празник, който ни връща към славата, величието и мощта на България, както и към безсмъртието на великите Асеневци. „Това е празник, който ни напомня не просто за битката при Клокотница през 1230 година и паметната победа на цар Иван Асен II над Теодор Комнин. 22 март е символ на силата на българския дух и народ. Зaтова първите Aсеневци успяват да възстановят и укрепят българската държава, затова смелият войн и мъдър дипломат Иван Асен II издига България сред висините на Европа, затова го има Втория златен век при Иван Александър. Празникът на Велико Търново ни връща и към делата на благодетелите на старопрестолния град и на всички хора, посветили се на нашия град и на България“, посочи Венцислав Спирднов. Той попита как можем да бъдем достойни техни наследници днес, в XXI век, в епохата на глобализацията и на свръх информацията. „Лесно! Нека отворим сърцата си за Велико Търново и България. Нека по техния пример да поставим бъдещето на децата на старата столица най-високо. Нека бъдем истински родолюбци в мислите и делата си, така както бяха те – героите от миналото. Затова, защото те живяха и се посветиха на нас. Това е начинът, по който Велико Търново и България ще пребъдат“, посочи Венцислав Спирдонов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Изложбата „Учредителите – Търново и българската държавност“ е представена в Регионален исторически музей

Велико Търново: Изложбата „Учредителите – Търново и българската държавност“ е представена в Регионален исторически музей

22 Март 2019 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Изложба „Учредителите – Търново и българската държавност“ подредиха в Регионален исторически музей – Велико Търново и Народно читалище „Надежда 1869“ по повод 150 години от създаването на Търновската конституция, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Двете експозиции са част и от програмата, посветена на празника на Велико Търново – 22 март и са подредени по повод 140-годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Изложбата в Музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще представя артефакти от самото Учредително събрание. Съдействие за нейната реализация са оказали редица музеи от цялата страна, като са предоставили съхранявани от тях реликви, свързани с Търновската конституция. Сред експонатите може да се видят над 100 лични вещи на участници в Учредително събрание, сред които жезълът и короната на видинския митрополит и председател на събранието Антим I, предмети, притежание на П. Р. Славейков и други.
В читалище „Надежда“ посетителите ще имат възможност да разгледат Дневниците на народните събрания от периода 1879 – 1926 година. Пред обществеността за първи път са представени дневниците на обикновеното Народно събрание, три дневника на Петото Велико народно събрание от 1911 година и на Шестото Велико народно събрание от 1946 – 1948 година. Тези томове са дарени на читалищната библиотека от търновеца Димо Кьорчев – писател, публицист и народен представител в два периода – 1914 – 1919 и 1923 – 1928 година. Официалното откриване на изложбата е на 15 април, от 15.00 часа.Тя е част от програмата на читалището за отбелязване на 150 години от неговото създаване.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”

Велико Търново: Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”

22 Март 2019 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”. Това се случи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Велико Търново по повод празника на града 22 март, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Номинацията на доц. д-р Светлозар Стойков е предложена от общинския съветник д-р Мавродий Калейнски. Наградата му бе връчена за неговите значителни заслуги към град Велико Търново, за високи постижения и особен принос в сферата на здравеопазването и демографията. Доц. д-р Светлозар Стойков е началник на Акушеро-гинекологичното отделение към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ от месец октомври 2015 година. „Благодарение на неговия професионализъм и на умелото ръководство на неговия екип жените от Велико Търново и региона възвърнаха изгубеното доверие в отделението на нашата болница. През последните няколко години е устойчива и възходяща тенденцията в Родилното отделение да се раждат над 1000 бебета. Това е изключително голям принос за подобряване на демографската тенденция в града и региона“, каза зам.-кметът на Община Велико Търново, който е и председател на комисията за определяне на носителите на наградата „Велико Търново.
„В краткия човешки живот има дни и събития, които не се забравят. Такъв ден за мен е и този. Въпреки че всеки ден се намирам между живота и смъртта, както всеки един лекар и това с годините би претъпило чувствата ми, днес се вълнувам много. Тази награда не е само за мен. Тя е и за моя екип, който повярва, че ситуацията може да се подобри и остана в България. Тази награда е и за изпълнителния директор на болницата, който гласува доверие на нас и застава зад всички наши начинания. Тази награда е и за кмета на Община Велико Търново, който със своите действия подпомага и има доверие в нас.Тази награда е за всички лекари от извънболничната помощ, общопрактикуващите лекари и лекари акушер-гинеколози, както и за цялото гражданство, което ни имаше доверие, защото може да не сме най-добрите, но когато сме откровени и честни, нашите пациенти ще ни следват до края“, посочи доц. д-р Светлозар Стойков.
Предложението за номинацията на арх. Румяна Байнова е било направено от „Зонта Интернешънъл Клуб“ – Велико Търново, РБ „П. Р. Славейков“ и Културно просветно сдружение „Клуб Велико Търново“. Наградата се връчва за нейните значителни заслуги за град Велико Търново за опазване, съхраняване и адаптиране на архитектурното и културно историческо наследство на града и на общината. Румяна Брайнова е дългогодишен главен архитект на Община Велико Търново, инспектор в Националния институт за паметници на културата и общински съветник във Великотърновския общински съвет. „Арх. Брайнова е с безспорен и траен принос в реставрацията, консервацията и социализацията на най-знакови исторически обекти – крепостта „Царевец", средновековните църкви в архитектурния резерват село Арбанаси, уникалния градски пейзаж на града. В съавторство с арх. Иван Чолаков, почетен гражданин на град Велико Търново, работи за възстановяване и реставриране на емблематичната средновековна Шишманова баня. Днес арх. Румяна Брайнова Бузова, изявен професионалист в областта на опазване на културното историческо наследство в страната, се ползва с уважението и признанието на цялата гилдия на архитекти и музейни деятели“, каза Ганчо Карабаджаков.
„Търново е първия град в България, който отбелязва своя празник. Това се случва преди 140 години. По ирония на съдбата той е забравен във времето и възстановяван във времето. Последното възстановяване на този празник е преди 35 години, през 1984 година. По някаква случайност аз бях в групата, която трябваше да реши дали един празник на един квартал да стане празник на целия град. Сега се радвам много, че този празник се съхрани през тези 35 години. Вероятно е бил нужен на хората. След като нещо не се забравя, означава, че от него има някаква потребност. Затова искам да честитя на всички този празник и нека всеки, който както може да помага и за в бъдеще нашият град да просперира, да се гордеем с него и всички да се радват, че са родени и са се трудили във Велико Търново“, посочи арх. Брайнова.
Наградите „Велико Търново“ бяха връчени от кмета на Общината инж. Даниел Панов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен

Велико Търново: Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен

22 Март 2019 | 14:21 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен днес. В момента се провежда и безплатен пешеходен тур на града, в който могат да участват всички жители и гости – любители на историята. И двете прояви са подарък от Регионалния исторически музей за празника на града – 22 март. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Теменуга Георгиева от културната институция. Тематичната обиколка е озаглавена „Величието на столичния Търновград“ и се провежда в града до 16.00 часа днес. Тя започна от площада пред църква „Св. Димитър“ и продължава по маршрут – църква „Св. Димитър“ – църква „Св. 40 мъченици“ – църква „Св. св. Петър и Павел ” – църква „Св. Иван Рилски” – крепост „Царевец". Желаещите могат да се присъединят към обиколката на всяка локация.
Екскурзоводи са Ваня Калчева, Георгина Торлозова и Камелия Раданова.
С вход свободен за всички посетители днес работят храма „Св. 40 мъченици“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и музей „Възраждане и Учредително събрание“. Беседите ще се заплащат.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“

Велико Търново: Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“

22 Март 2019 | 13:27 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“. Това се случи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Велико Търново по повод празника на града 22 март, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Номинацията е предложена от инициативен комитет. „Създаденият от г-н Павлов, в партньорство с Община Велико Търново, Международен фолклорен фестивал „Велико Търново“ е мащабно събитие, което за своите 21 издания се превърна в традиция и емблема за нашия град. Фестивалът има значителен принос за града в областта на културата, както и популяризирането на град Велико Търново, не само в национален и европейски, но и в световен мащаб“, цитира предложение председателят на комисията и председател на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци бяха връчени от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.
„За мен е голяма чест да получа най-високата награда на град Велико Търново. Тази чест аз приемам с голяма благодарност. Тази награда е не само за себе си, но и за целия ми екип. За нас е задължения за в бъдеще да продължим устойчиво да организираме този фестивал, да продължим да представяме културата, бита на народите от целия свят. Имаме още много какво да покажем. Гордеем се с това, че успяхме да превърнем великотърновския фестивал в един от най-значимите в света, защото Велико Тънроов го заслужава. Велико Търново е не само богат на историческо наследство град, а и столица на фестивалния и на културния туризъм в страната“, посочи инж. Емил Павлов.
Емил Павлов е председател на Националната секция на ЦИОФФ за България. Учредител е на наградата „Златна кобилица“, която се дава от фондация „Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – ЦИОФФ“. Отличието се дава за принос в съхраняването на нематериално културно наследство на личност и институция.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евродепутатът Ева Майдел И днес, както и в миналото, Велико Търново е един от най-важните градове в България

Евродепутатът Ева Майдел И днес, както и в миналото, Велико Търново е един от най-важните градове в България

22 Март 2019 | 13:25 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. „И днес, както и в миналото, Велико Търново е един от най-важните градове в България. Фактът, че в последните години в региона има рекордно високи инвестиции и ниска безработица показва, че се водят правилни икономически политики. Освен със славното си минало, Търновци имат с какво да се гордеят и в настоящето. Градът е в челната тройка в България по състояние на образователната система и на първо място по брой студенти на глава от населението“. Това заяви бълагрският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която участва за четвърта поредна година в честванията по случай Деня на Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ..
„Щастлива съм, че имам възможността да отбележа празника с гражданите на града за четвърта поредна година. Благодарна съм, че успяваме заедно да реализираме смислени инициативи. Тази година направихме първата регионална среща от проекта „Моята мечта за България“ именно тук в присъствието на предприемачески и образователен елит на града в резултат на която се родиха много добри идеи и партньорства. В последните години проведохме срещи за обучаване на ученици на уменията за успех в 4 средни училища в областта. Подкрепих също така смислени инициативи за зарибяване на р. Янтра и за безопасно използване на интернет от децата, организирахме и спортни състезания за младите.“ Това допълни Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Обявяването на града за историческа и духовна столица ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Обявяването на града за историческа и духовна столица ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост

22 Март 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Вярвам, че обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица на България ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост. Това каза в празничното си слово кметът инж. Даниел Панов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Панов посочи, че битката при Клокотница винаги ще е сред най-звездните мигове в българската история. Това бива осъзнато от търновци още преди 140 години. Затова преди година инициативен комитет предлага Велико Търново да получи статут на историческа и духовна столица на България. „Позволете ми да благодаря на вас, скъпи съграждани и скъпи великотърновци, че възпитавате децата си в дух на родолюбие, че ги учите да опознават нашите традиции и нашите обичаи, че са горди и достойни българи, че познават и почитат историческите събития, славните ни предци и техните дела, че обичат Велико Търново и работят за престижа и славата на нашия град", каза още той.
„Благодаря на хората на науката, просветата, културата, изкуствата, духовността, на академичната общност, на бизнеса и неправителствените организации, на всички, които са ангажирани с празничната програма, с културните и обществените събития във Велико Търново. Заради вас Търновград остава завинаги в сърцата на стотици българи и чуждестранни гости. Поглеждайки назад към историята ние откриваме заветите на славните българи и героите от миналото – да мислим за нашия град и за нашата държавата, да ги поставим над ежедневното злободневие. Когато работим заедно и бъдещето на Велико Търново е наша обща кауза, старата столица се утвърждава като град, за който се говори с добро, не само в България, а и извън пределите и. Нека продължаваме да даваме пример за това наше общо единствено“, посочи инж. Даниел Панов. Той честити на всички граждани празника и им пожела здраве. „Винаги Велико Търново е бил пример за държавност, пример за единство и родолюбие. Нека всички тези ценности, които сме наследили от нашите предци още от древни времена, ги предаваме на бъдещето поколение, на бъдещето на България, на нашите деца, великотърновчетата. Бъдете живи, здрави и силни духом. Нека да имаме повече вяра в православната църква, защото винаги българите в трудности и в хубави моменти са се уповавали на църквата. Нека Бог да е с нас! Честит празник!“, каза инж. Даниел Панов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината

Велико Търново: Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината

22 Март 2019 | 11:18 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Ритуалът се състоя веднага след приключване на празничното шествие с благодетелите на града. Слово произнесе кметът инж. Даниел Панов. Той припомни някой знакови моменти от българската история, свързани с Търново. Празничен благослов за здраве отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Предстои в МДТ „К. Кисимов” да започне тържествена сесия на Великотърновския общински съвет, където ще бъде взето решение за удостояване със званието „почетен гражданин“ и представяне на носителите на награда Велико Търново.
В 11.00 часа пред сградата на Община Велико Търново започна празнична концертна програма „Велико Търново празнува” с участието на Севдалина и Валентин Спасови и Любо Киров. В 12.00 часа на сцената пред Общината ще бъдат представени удостоените със званието „почетен гражданин“ и носителите на награда Велико Търново. След това програмата продължава в „Празничен калейдоскоп“ – концерт с участието на детски формации и на самодейни състави. В парк „Марно поле“ от 11.00 до 12.00 часа се провежда анимация с игри и забави за деца, с участието на Дуо „Барбароните“.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на предците си

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на предците си

22 Март 2019 | 10:12 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на славните българи. Това каза в празничното си слово кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Според Панов на днешния ден трябва да надникнем и в самите нас, защото историята ни дава както отговор на въпроса кои сме, така и ни задава друг въпрос – накъде отиваме и какво правим за бъдещето? „Усещате ли колко силен е българският дух тук, в църквата светиня, която не кой да е, а сам великият цар Иван Асен II строи? Тук, в двора на този сакрален храм, пред нас сякаш възкръсва образа на царя победител. Той, именно той – Иван Асен II, през 1230 година кара цяла Европа да говори с преклонение за България и Търновград. Българският владетел побеждава не кого да е, а самия Теодор Комнин, самопровъзлгасил се за наследник на византийските императори“, посочи инж. Панов. Той подчерта, че в чест на тази славна победа днес празнува не само Велико Търново, но и българският дух. Кметът припомни, че само две години след паметното сражение Българското царство вече е велика сила в Средновековна Европа. „България достига три морета и е световен колос. Битката при Клокотница води до истинско национално обединение на всички български земи. След Клокотница Търново се издига като водещ държавнически, политически, военен, духовен и културен център на Стария континент. Градът е наричан „Трети Рим“ и „Втори Константинопол“. Този престиж свидетелства както за държавническото величие на България и нейната тогавашна столица, така и за огромната роля на нашата държава и народ за развитието на славянската, на европейската култура, духовност и цивилизация. Символ на всичко това е храмът „Свети Четиридесет мъченици“. Това сакрално място винаги ще бъде сред вечните и най-български по своя характер символи. Тук в едно се обединяват Първото българско царство, за чиито времена ни напомнят колоните на Крум и Омуртаг, Втората българска държава и съвременна България“, посочи инж. Даниел Панов. Той добави, че в църквата клетва пред Бога полагат депутатите от Учредителното събрание, а също и първият български княз. „Тук е провъзгласена Независимостта на България. В църквата „Свети Четиридесет мъченици“ през далечната 1889 година е честван първият национален по своя характер празник. Това е точно годишнината от битката при Клокотница – днешният празник на Велико Търново. Почитат я народът, депутатите от Учредителното събрание, администрацията на Временното руско управление", каза още инж. Панов.
„Какво ни показва всичко това – празникът на Велико Търново отдавна е надхвърлил чисто градското измерение. 22 март е празник на българското величие, на силния български дух, на българщината. Така го е възприемал нашият народ и след Освобождението, и в следващите десетилетия. Затова преди година пожелахме Велико Търново да получи официален статут на историческа и духовна столица на България. И вярваме, че даването на този статут, което ще бъде силна проява на национална отговорност и държавническа мъдрост, е само въпрос на време. Още от времето на цар Иван Асен II Търново е синоним на национално обединение, на величие и слава, на родолюбие. Патриотизмът значи не само да помниш историята, но и да вникнеш между редовете на историческите извори. Затова, скъпи великотърновци, нека вървим заедно напред, водени от едничката цел – доброто бъдеще пред нашия град и нашите деца. Нека всеки ден работим така, че за Велико Търново да се говори с добро в България и извън пределите ѝ. Историята ни задължава“, посочи инж. Даниел Панов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Цветя в знак на признателност бяха поднесени на саркофага на цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

Велико Търново: Цветя в знак на признателност бяха поднесени на саркофага на цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

22 Март 2019 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Цветя в знак на признателност поднесоха официалните лица на саркофага на цар Калоян, който се намира в църквата „Св. 40 мъченици“. Така продължава програмата за празничния 22 март във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Паметта на предците ни почетоха десетки граждани и гости на града. В церемонията участват кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, зам.-председателят на ГРРБ Цветан Цветанов, народни представители от различни политически групи, общински съветници и общественици. В момента в двора на храма слово произнася кметът на града. Той посочи, че днешният ден е празник не само за Търново, но и за цяла България.
Ще последва водосвет и богослов за здраве, както и поръсване на представителната част на Национален военен университет „Васил Левски‘‘ и знамената на Велико Търново. Минути преди 10.00 часа от църквата „Св. 40 мъченици” до сградата на Община Велико Търново ще започне празнично шествие с портретите на благодетелите на града.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Натоварен е трафикът в центъра на града в празничния ден

Велико Търново: Натоварен е трафикът в центъра на града в празничния ден

22 Март 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Натоварен е трафикът в центъра на Велико Търново в празничния ден, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Пътните настилки са сухи. Времето е облачно. Температурата на въздуха е 7 градуса. На места полицаи подпомагат организацията на движение. Натоварено е движението в района на пътен възел „Качица“ и Южен пътен възел, както и по ул. „Магистрална“ – част от главен път София – Варна. Натоварено е и по бул. „България“ и ул. „Никола Габровски“.
Добри са условията за пътуване на територията на цялата областта. Отворен за движение на всички превозни средства е Проходът на Републиката. Ограничено е движението на моторни превозни средства с обща маса над 12 тона по път Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по направление Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Организацията на движение е до 31 май.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Показват дневници на първите законотворци

Велико Търново: Показват дневници на първите законотворци

22 Март 2019 | 08:11 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Дневници на първите законотворци в Следосвобожденска България ще бъдат показани в уникална изложба, която ще бъде открита във Велико Търново навръх празника на града – 22 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Документите са част от фонда на Читалище „Надежда – 1869“, а експозицията е по повод навършването на век и половина от основаването на културното средище. Пред жителите и гостите на града ще оживеят дискусиите и дебатите на българските първенци, положили основите на държавността в края на XIX и началото на XX век.
Изложбата ще бъде открита във фоайето на читалището от 15.00 часа. В архива на библиотеката на Читалище „Надежда“ се пазят над 150 тома дневници, водени както от Народното събрание, така и от заседанията на три Велики народни събрания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември 2019
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.