НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:00


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в областта от началото на програмния период

Кюстендил: Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в областта от началото на програмния период

17 Юли 2019 | 13:40 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в област Кюстендил от началото на програмния период. Това съобщи на пресконференция Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Договорите са за изпълнение на проекти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода и са на обща стойност 90 104 208 лева. Най-много проекти се изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – 29 проекта на обща стойност: 10 835 898 лева. 17 от проектите се изпълняват или вече са изпълнени от общинските администрации, останалите 12 от фирми. На следващо място по брой на одобрени проекти е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – сключени са 27 договора на обща стойност 18 437 961 лева. Сред тях са нови 10 договора, сключени през месец юни тази година които са за стартиране на самостоятелна стопанска дейност в рамките на процедура „Насърчаване на предприемачеството“.
Седем от одобрените проекти ще се изпълняват на територията на община Кюстендил, останалите три са регистрирани в община Дупница. Производство на перилни и почистващи препарати и сапуни на основата на натурални и растителни суровини, създаване на 10 пилотни епизода на телевизионно предаване за комплексно представяне на малко познати туристически дестинации в България, производство на калъфки за туристически възглавници и на седалки за автомобили – микробуси и влакове са сред основните дейности, предмет на изпълнение на част от одобрените проекти. Останалите са в областта на ИКТ индустрията – създаване на мобилно образователно приложение, разработване и внедряване на иновативна технология за автоматизиран анализ на целеви групи в социалните мрежи, създаване на бизнес видео каталог и други.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: В Областната администрация ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България

Кюстендил: В Областната администрация ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България

17 Юли 2019 | 08:35 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В града ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Яни Георгиев, областен координатор на КНСБ за Кюстендил. Представянето на данните ще бъде от 10.30 часа в заседателната зала на Областна администрация. Темата на срещата е „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?“. Ще бъдат представени и предложенията на КНСБ за справяне със сивата икономика. Ще бъде представено и новото приложение, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.
В града ще бъде открита и информационната кампания под мотото „Сивото убива!”, която има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.