Имаме нужния респект и уважение към Арда, но е важното ние да ги пречупим. Емоционалното състояние не винаги е определящо. На терена изпъкват характерите, индивидуалните качества, хладнокръвието в определени моменти, които могат да решат или наклонят мача. Пълна концентрация, колкото продължи баража, за да победим и да докажем, че заслужаваме място в Европа. Това коментира треньорът на Левски Елин Топузаков преди баража за място в Лигата на конференциите между Левски и Арда.

Левски приема Арда (Кърджали)  в плейофен мач за място в следващото издание на турнира Лига на конференциите. Двубоят е на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“ на 11 юни (неделя) от 19:00 часа.

Топузаков заяви, че футболистите му осъзнават важността на двубоя и не иска да мисли, че може да се стига до дузпи. Треньорът на Левски допълни, че дори "сините“ да победят, той няма да е доволен напълно, защото според него на “сините" им приляга борба за първото място.

“Контузени имаме, те са ясни трайно контузените. Откъм притеснения и липсващи футболисти това е. Всеки един мач може да донесе позитиви и негативи. Надявам се да покажем доста по-добро от това, което показахме преди 3 дни“, заяви Топузаков.

Треньорът на Левски се върна към мача срещу ЦСКА-София, като анализира, че с играта си и поведението си на терена отборът му сам е  загубил двубоя.

"Бяхме победени не толкова заради индивидуалните грешки, а просто, когато получиш гол и след това втори в такова дерби, е трудно да обърнеш нещата . каза още Топузаков. - В крайна сметка футболистите имат настроение винаги, но това не гарантира и не показва дали ще се представим добре на мача. Ние работим в тази насока, не мисля, че тези загуби ще им повлияят на футболистите. Трябва да покажем хъс, борбеност и себераздаване. Мисля, че футболистите осъзнават колко е важен двубоя, защото и в разговори съм им казвал, че този мач осмисля сезона. Това е труд на тези футболисти и този отбор, в който трябва да покажат, че имат място в Европа. Мисля, че го осъзнават и се надявам да го въплатят в игра на терена. Преди, по време и след всяка тренировка говорим. Те са умни момчета и се надявам да са разбрали важността на двубоя. Няма отбор, който да е на топ ниво през целия сезон. Допуснахме грешни стъпки, но може би с ЦСКА-София беше единственият мач в моите очи, в който Левски не се представи по начина, по който трябва да изглежда. Трябва повече тичане и единоборства и да покажеш футбола, когато получаваш топката. Не участваш ли в двете фази на играта, не се получават нещата“.

Елин Топузаков се изказа ласкаво за съперника от Кърджали.

"Работил съм в началото на проекта там – посочи Топузаков. - Само добри думи за Арда и Кърджали. Доста футболисти, които са минали и през Левски, са там“.

Треньорът на Левски говори и за бъдещето на тима.

"Както всички знаем, по наложителност заместих Стоилов и довършвам сезона – каза Топузаков. - Отборът показа доста добри игри. Мисля, че този отбор е достатъчно млад и перспективен, за да се развие още повече. И българите, и чуждестранните футболисти са на достатъчно малка възраст, за да се развиват и да показват, че заслужават място в Левски и могат да играят голям футбол. Моето лично усещане е, че дори и да спечелим баража, аз няма да съм напълно удовлетворен, защото на Левски му приляга борба за титлата. Ако утре надделеем, ще изпълним целта “минимум".