Треньорът на Левски Станимир Стоилов участва в Общото събрание на сдружението "Левски на Левскарите“. Той е кандидат за член на Управителния съвет на сдружението.

Специалистът коментира целите на сдружението, ситуацията около подновяването на шампионата и подготовката на отбора в Дубай, като бе категоричен, че няма никакви тайни около финансирането на едномесечния престой на отбора в азиатската страна.

Стоилов уточни, че парите за лагера са постъпили в клуба легално и от ръководството са ги превели за лагера, като няма никакви тайни около това. Причината да не се разгласява кой ги е превел е, че спонсорът няма желание за това.

"При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам тайна. И миналата година имахме спонсори“, разясни треньорът на Левски.

Станимир Стоилов заяви, че желанието му да е част от сдружението "Левски на Левскарите“ е да се покаже, че нещата се развиват в положителна насока, както и лично той да помага за популяризирането на сдружението. Специалистът поясни, че идеята на сдружението е то да помага на Левски във финансов аспект.

"Когато се създаде, имахме сериозно финансови проблеми и виждахме някакъв начин – коментира Стоилов. – Големи клубове по света като Байерн, Реал (Мадрид) и Барселона съществуват горе-долу в този вариант. Малко се измести на момента основното задължение на сдружението. Започна да се говори за собственост. Това не е било никога идеята на сдружението. Беше изцяло да се помага на клуба и след време, ако има огромна фенска маса, да избира кой да управлява клуба“.

Станимир Стоилов каза още, че клубното ръководство е успяло да изчисти огромни задължения към хора, институции, треньори и бивши футболисти, като остават задълженията към държавата.

Треньорът на Левски за пореден път разкритикува ненавременната пауза в шампионата.

"Паузата беше декември, януари и до средата на февруари – каза той. - Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да започне първенството. Условията, които искаме за професионален футбол щяха да са налице. Въпросът е да направим най-добри условия за всички. Левски ще загуби от мача идната събота минимум 30-40% от привържениците най-вече заради минусовите температури. Имам съмнения и, че теренът няма да е в най-доброто състояние. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента само нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка трябва да e отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите трябва да се решават, а не само да ги игнорираме“.