От ръководството на футболния Левски излязоха с остра позиция срещу управата на Българския футболен съюз. "Сините“ настояват за спешни радикални мерки на всички нива за оздравяване на българския футбол.

От Левски искат до 20 декември ръководството на Централата да насрочи извънреден изборен конгрес, който да се проведе в началото на 2023 година.

ПОЗИЦИЯ НА "ПФК ЛЕВСКИ“

Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес.

Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания.

Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите.

"ПФК Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол.