Левски привлече нигерийския национал Абдулахи Шеху, обявиха от клуба. 29-годишният премина медицински прегледи и сложи подписа си под договор до края на сезона със "сините". 

Шеху идва като свободен агент на "Герена", а за последно е играл за кипърския гранд Омония Никозия. Той играе на три позиции – дефанзивен полузащитник, централен защитник и десен защитник.

Абдулахи Шеху е част от нигерийския национален отбор, като има 41 мача за представителния тим на африканската държава. Той е част от състава спечелил бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Полуащитникът записва и 4 мача за националния отбор до 20 години и 2 мача за националния отбор до 21 години.

Шеху е роден на 12 март 1993 година в Сокото (Нигерия). Започва професионалната си кариера през 2012 в местния Кано Пиларс. През лятото на 2014 година преминава в кувейтския Ал Кадисия, като изиграва 7 мача и вкарва 1 гол. Година по-късно става част от португалския Униао Мадейра, с чийто екип записва 30 мача и вкарва 1 гол.

От лятото на 2016 година е собственост на кипърския Анортозис, като изиграва 56 мача с 4 гола. В началото на 2018 година преминава в турския Бурсаспор записвайки 60 мача с 5 гола. През лятото на 2020 година се завръща в Кипър, обличайки екипа на гранда Омония Никозия. 

За "детелините“ изиграва 68 мача и става шампион на Кипър през 2021 година. Същата година печели и Суперкупата на страната, миналия сезон става носител и на Купата на Кипър.

"ПФК Левски приветства с добре дошъл на "Герена“ Абдулахи Шеху и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка", написаха от "синия" клуб.