Ръководството на Левски излезе с позиция на официалната страница на клуба във Фейсбук. От "Герена" се обръщат към Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Изявлението на "сините" идва два дни след поражението им с 2:3 от Локомотив (София).

Ето какво пишат "сините":

"Уважаеми ръководители на Съдийската комисия към БФС. Представяме на Вашето внимание две идентични ситуации, в които "Левски“ видимо бе ощетен от ръководените от Вас съдии.

Първата от тях е от 1-ия кръг на Първа лига при гостуването на "ЦСКА 1948“ в Бистрица, когато главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди очевидна игра с ръка на футболист на противниковия отбор в наказателното му поле.

Втората е от 10-ия кръг на първенството – в събота, 10 септември срещу "Локомотив“ (София). Главният съдия Валентин Железов не санкционира игра с ръка на футболист на домакините въпреки многобройните повторения, които видя на ВАР монитора. Ситуация, след която падна победното попадение за "Локомотив“.

След случилото се в първия кръг не взехме отношение единствено заради доброто на българското съдийство. Със съдията Валентин Железов обаче това се превръща в тенденция.

Категорично заявяваме, че не желаем това "извиняващо се нищожество“ да ръководи мачове на "Левски“.

П.П: С интерес очакваме да научим дали главния съдия и дежурния делегат на мача на стадион "Локомотив“ в София са описали в своите доклади всичко, което чуха ушите им в тунела след края на първото полувреме на срещата".