Расте напрежението по оста Левски - БФС. Ръководството на "сините" излезе с нова позиция след вчерашния отговор на футболната ни централа във връзка с желанието на столичния гранд, управляващите българския футбол да обяват дата за извънреден изборен конгрес до 20 декември. Този път от клуба заплашиха, че ще вземат нещата в свои ръце по всички правила на закона и Устава на БФС, ако футболният съюз не пожелае да организира извънреден изборен конгрес. 

Освен това от ПФК Левски нападат ръководителите на футбола у нас, че за 15 години управление са превърнали България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Публикуваме позицията на ПФК Левски без редакторска намеса:

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на "ПФК Левски“ ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".

Припомняме, че президентът на клуба Наско Сираков гласува за Борислав Михайлов, който е легенда на Левски, на последния конгрес на БФС преди 12 месеца.

Ден по-късно Сираков изрази разочарованието си от избора на Изпълнителен комитет. След решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накаже отбора на Левски с едни мач без публика след успеха с 2:0 над ЦСКА-София от "синия" клуб нападнаха Борислав Михайлов.

НА 1 ноември от ръководството на футболния Левски излязоха с остра позиция срещу управата на Българския футболен съюз. "Сините“ настояваха за спешни радикални мерки на всички нива за оздравяване на българския футбол.

От Левски поискаха до 20 декември ръководството на футболната ни централа да насрочи извънреден изборен конгрес, който да се проведе в началото на 2023 година. От футболния съюз пък отговориха, като определиха позицията на Левски като "неприемлива" и "недостойна".